7. des
MODULER: Sykehustomta i vinter. Snart kommer de enorme modulene.
 
Nye Kirkenes sykehus på vei fra Tyskland
I disse dager er store deler av det nye sykehuset i Kirkenes underveis fra fabrikken i Tyskland til byggeplassen ved Andrevann.

Publisert: 29.apr.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Transporten foregår med skip fra Rotterdam, der lasteskipet HR Constitution frakter den første lasten med cirka 65 seksjoner som er produsert på fabrikken til Cadolto Fertiggebäude utenfor Nürnberg nå i vinter.

Båt fredag

Båten ventes til Kirkenes i løpet av fredagen. Hver seksjon kan måle opp til 16 meter og veie inntil 40 tonn. Etter ankomst Kirkenes, blir seksjonene losset og transportert med spesialbil opp til byggeplassen. Transporten mellom havna og byggeplassen vil foregå på kvelds- og nattetid, for å redusere ulempene for trafikken i området.
Kirkenes Byggservice AS har det siste året arbeidet på spreng for å klargjøre den første etasjen i bygget, som seksjonene skal monteres på. Alt er nå klart for at seksjonene heises på plass. Seksjonene er omtrent 90 prosent ferdige når de kommer til byggeplassen. Det gjenstår sammenkopling av seksjonene, samt tilkobling av tekniske anlegg (vann, avløp, strøm, gass osv.).
Seksjonene omfatter byggets andre og tredje etasje. Det kommer også en fjerde etasje med tekniske rom. I tillegg skal det monteres fasade som siste trinn i prosessen.

Neste sommer

Arbeidet med montasje og ferdigstillelse av seksjoner involverer både tyske fagfolk og lokale leverandører. Montasje vil pågå ut i september. Deretter arbeides det med kontroll, testing og tekniske installasjoner, slik at andre og tredje etasje er ferdig ved årsskiftet. Parallelt med dette, arbeider Kirkenes Byggservice med innredning av første etasje og med utomhusanlegg, som forventes ferdig utpå vårparten 2017.

– Tidspunktet for å ta det nye sykehuset i bruk er ikke endelig fastsatt, men dersom ikke noe uforutsett oppstår, så vil det formodentlig skje før sommeren 2017, sier kommunikasjonssjef Ivar Greiner ved Finnmarkssykehuset.
Ytterligere tre skipslaster ankommer etter hvert med til sammen nærmere 300 seksjoner fram mot sommeren.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no