11. des
NYTT: Noen uker etter at det gamle lekeapparatet ble revet og tatt bort, så får politikerne på bordet forslag om et nytt.
 
Nye lekeapparater til gågata og på torget
Sør-Varanger kommune vil bruke 750 000 kroner på nye lekeapparater. Fra 1. september blir det mer liv i folketomme områder i sentrum, håper kommunen.

Publisert: 01.jul.2015 15:18
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Saken skal oppe i Utvalg for miljø og næring i dag, torsdag. De to lekeapparatene vil koste 750 000 kroner. En halv million av disse pengene er øremerket forskjønning, mens det resterende beløpet kommer fra prosjekt «Kirkenes-plan for forskjønning».

Mindre folk

Lekestativet i gågata ble tatt bort og nye etableringer av handelsaktivitet utenfor sentrum har ifølge administrasjonen medført at sentrum er svekket og mindre attraktiv.

– Det er merkbart mindre folk i handelsgaten. Kirkenes sentrum trenger et løft for å tiltrekke mer folk i byen. Vi foreslår å ikke bruke de tildelte pengene til benk og lignende denne omgang. Dette bør gjøres som følge av et helhetlig plan for hele sentrum, det med tanke på turismen, identiteten til Kirkenes, kanskje i samarbeid med næringslivet og butikkene i sentrum. Samtidig var det ønske å bruke pengene til noe som varer, sier konstituert rådmann, Nina Bordi Øvergaard.

Lekeapparater

Administrasjonen har utarbeidet et forslag til gågate og torget. Ikke mange ukene etter at det populære lekestativet i gågata ble tatt bort, så skal politikerne bestemme om det skal bygges et nytt. Ifølge innstillingen fra konstituert rådmann Nina Bordi Øvergaard, skal det nye lekestativet stå der det gamle sto.
Det foreslåtte lekeapparatet er et klatrestativ, som passer for barn fra tre år og oppover. Det er robust, tilnærmet vedlikeholdsfritt og er av stål og tau med stålkjerne.
Tanken bak den nye lekeplassen på torget er å skape mer liv i sentrum.

– Det er en ny og fin lekeplass på nye barneskolen som alle barna kan bruke, men det er alt for langt unna sentrum. Man må ha noen plass hvor barna kan leke og være med foreldrene i sentrum, skriver Bordi Øvergaard.
På torget har kommunen valgt lekeapparat for å klatre og sitte, bro for å klatre (anbefalt alder 1 til 6 år), gynge (2 til 6 år) og gummikuler for sitting og klatring (1 til 10 år).

To firmaer er forespurt om pristilbud på levering og montering.

– Det var ønskelig å sette i gang og gjennomføre tiltakene så fort som mulig og helst i sommer. Tiden gjør at vi ikke når å gå på åpen anbudskonkurranse. Leveringstiden er fra seks til åtte uker og tillegg kommer montering. Lekeplassene kan derfor tidligst bli ferdig 1. september, sier Bordi Øvergaard.

Når disse pengene er brukt er det 1,084 millioner kroner igjen i forskjønningsprosjektet.

Sikkert

Kommunestyrerepresentantene Hilde Michelsen (Ap) og Camilla Svegaard (H) skal være med og behandle saken om nye lekeapparater i sentrum i dagens møte i Utvalg for miljø og næring. 9. juni gikk de to, sammen med sine barn, ut og manet kommunen til å rive lekeapparatet i gågata. Noen dager etterpå var lekeapparatet borte. Nå kommer et nytt og sikrere, både i gågata og på torget.

– Vi trenger tilbud til ungene i gågata, men vi trenger et som er sikkert. Ikke i det gamle lekeapparatet der det ble spilt russisk rulett med ungene våre, sa Michelsen.

– Lekeapparatene på alle lekeplassene burde vært opprustet forlengst. Alle er jo fra 80-tallet og knapt gjort noe med siden vi var små, sa Svegaard.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no