18. okt
 
Nytt år - alle muligheter
I disse dagene og timene rundt et årsskifte er det mange som setter seg ned og gjør regnskap med og for seg selv og setter seg mål om både endringer og forbedringer i det nye året.

Publisert: 31.des.2013 12:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

Som oftest går det ikke så altfor godt med mange av disse nyttårsforsettene vi lager oss om å leve sunnere, trene mer, røyke mindre, bli mer økonomisk, bruke mer tid på familien, venner, hobbyen, og eller bli snillere og bedre på alle mulige måter. Vi vil så gjerne, men får det ikke alltid like godt til. For etterhvert som årshjulet ruller, blir nyttårsforsettene fjernere og fjernere og vi slukes opp av dagen idag og det som der og da skjer i livet vårt.

Samtidig er det også sånn at de mest målbevisste og viljesterke av menneskearten,- de får til det absolutt meste de vil når de setter seg et mål. Det ser vi hver eneste dag, for eksempel på sportsfronten. Det er målbevisst arbeid, viljestyrke, struktur og å aldri tape målet av syne som bidrar til at de inntar seierspallen.

Å innta seierspallen i eget liv kommer med andre ord heller ikke av seg selv. Skal vi oppnå det vi ønsker, må vi jobbe hardt for det. Uten garantier for at vi klarer alle mål, fordi livet selv gjerne legger inn sine egne snubletråder. De kan være små, eller de kan være store, dessverre. De kan ramme helsa vår, barna våre, våre øvrige nærmeste, venner og kjente. Alt som kan gå galt er så mye at det knapt går an å tenke på. Akkurat som alt som kan gå bra også er så mye at det knapt går an å forestille seg.

Det er dessverre lett å bruke krefter på alt som er negativt, trist og vanskelig. Naturligvis mest når livet er nettopp vanskelig, men dessverre også når det egentlig ikke er det. Å lære seg å snu tankegangen sin og heller se alt det positive i hva man har, i stedet for det man ikke har, eller ikke kan få, er for mange et stort stykke arbeid. Og det er et tankekors for oss nordmenn at vi, som sett utenfra den store verden har alt,- og litt til,- oppfattes som mer glade i å syte og klage, enn vi er takknemlige for hvor heldige vi i virkeligheten er. Å minne hverandre om akkurat dette er alltid sunt. Også ved et årsskifte der økonomisk mørke skyer hviler over Sør-Varanger kommune, og det er vedtatt kutt som kommer til å merkes svært godt av mange brukere og mottakere av kommunale tjenester og tilbud. For ser vi oss rundt, - og ut over vår egen andedam, er vi fortsatt priviligerte i både bøtter og spann i dette landet, i denne kommunen og i denne verden. Skal det imidlertid fortsette slik, vil vi som nasjon, lokalsamfunn og enkeltmennesker fortsatt måtte jobbe, - og jobbe hardt. Ingenting kommer av seg selv, uansett. Det er det viktig at vi ikke glemmer.

Mange svært gode grunner til å se optimistisk på fremtiden er det ingen tvil om at vi også har, her som vi bor. Det absolutt beste signalet om at det er slik, står å lese i dagens utgave av Sør-Varanger Avis. Unge mennesker som tror på Sør-Varanger. De tror på de mange mulighetene som kommer og på de som allerede er her for gode og spennende jobber. For dem er det blitt mer naturlig enn noengang før å tenke at de vil flytte hjem, bygge og bo her, når de er ferdige med sin utdanning. Å flytte til Kirkenes er ikke lenger noe unge mennesker trekker misbilligende på smilebåndet av. Tvert imot. Og et bedre tegn på fremtidshåp er det vanskelig for et lite lokalsamfunn som vårt å få!

Et riktig GODT OG POSITIVT NYTT ÅR ønskes DEG og alle dine!

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no