12. des
NYBRUA: Slik blir den nye brua over Bøkfjorden ved Elvenes. (Illustrasjon: Statens vegvesen)
 
Nytt altafima med laveste anbud
Bare tre entreprenører har gitt anbud på nybrua over Bøkfjorden. Det laveste kommer fra det ferske firmaet HAK Entreprenør i Alta. Det er på 117,6 m...

Publisert: 24.sep.2014 15:09
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Bare tre entreprenører har gitt anbud på nybrua over Bøkfjorden. Det laveste kommer fra det ferske firmaet HAK Entreprenør i Alta. Det er på 117,6 millioner kroner.

Det er nettstedet «Våre veger» som melder dette. Konkurrentene er Skanska (128,7 mill.) og Veidekke (133,5 mill.). Prisnivået er omtrent som ventet, men ikke deltagelsen.

Byggeleder Ole Kleven i Statens vegvesen trodde det skulle bli flere anbydere. Han regner med at innstillingen om hvem som skal bygge brua blir klar i løpet av 1-2 uker.

HAK Entreprenør ble stiftet i 2012. Det har bygd flere bruer for Vegvesenet, men ingen så store som Bøkfjordbrua. Det blir en nettverksbru med et 120 meter langt hovedspenn.

Totallengden blir er 284 meter. Vest for hovedspennet blir det et 26 meter langt endespenn. På østsiden blir det fire spenn på 28 meter og et endespenn på 26 meter. Stagene i hovedspennet skal bæres av stålbuer. Sidespenn, pilarer og landkar blir støpt i betong.

Brua skal krysse oset der Pasvikelva renner ut i Bøkfjorden. Den inngår i den 5,5 km lange parsellen Bjørkheim-Elvenes på E105, som er under utbedring. En god del av strekningen får helt ny trasé. Inntil brua blir ferdig om nokså nøyaktig to år, går trafikken på E105 over den gamle hengebrua med et spenn på «bare» 80 meter.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no