17. okt
BEVIS: Trygve Sarajärvi (til høyre) overrakte diplom og blomster til Bernt Nilsen og Erlend Dalen i Norsk Test. - Det er ikke bare bare å bli resertifisert, understreket Sarajärvi. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Nytt miljøsertifikat til kirkenesbedrift
Norsk Test er igjen blitt godkjent som såkalt Miljøfyrtårn.

Publisert: 22.mai.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

Fredag fikk de diplomet utdelt fra miljørådgiver Trygve Sarajärvi i Sør-Varanger kommune.

- Det er viktig for oss at vi tar miljø- og samfunnsansvar, sier daglig leder Bernt Nilsen.

Mange aspekter

Bedriften har gjort flere grep for å spare miljøet, og ble første gang sertifisert for tre år siden. Det er Erlend Dalen som har ledet dette arbeidet.

- Det handler om alt fra måten vi behandler papir på til HMS-tiltak, forklarer han. Videre prøver de å ta flere møter over telefon og nett, slik at de unngår å fly så mye. De jobber nå også med å få på plass et Co2-regnskap og er i ferd med å få all fakturering over på e-faktura. De har også sponset gratis sykler til de ansatte.

Passer på

Norsk Test lever av å sertifisere andre. De synes det er spennende å sitte på andre siden av bordet. Bernt Nilsen forklarer at også deres kunder er opptatte av at Norsk Test er sertifisert som Miljøfyrtårn, og at de med det står sterkere i konkurransen med andre leverandører.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no