17. sep
Vegstengningen ved Elvenes vil bli opprettholdt melder Mesta.
 
Svartaksla stengt minst til fredag morgen: - Det begynte å rase rundt brøyterne
Klokka var litt over ti torsdag formiddag da vi fikk melding om at et nytt snøras hadde sperret veien ved Svartaksla. Etter hvert måtte brøyterne gi opp å åpne veien.

Publisert: 24.jan.2019 10:46
Oppdatert: 24.jan.2019 17:39

Rett før klokken halv ti torsdag morgen ble Jakobsnes igjen isolert, for andre gang denne uka. På telefonen kunne en oppgitt Hilde Kristin Eriksen da melde at raset gikk og at vegvesenet var varslet. 

OPPDATERT: Per klokken halv tre torsdag ettermiddag, er veien stengt ut dagen. Ifølge Statens vegvesens trafikkmeldinger, som oppdateres jevnlig, skal brøytemannskap prøve igjen klokken 9 fredag morgen.

På alle kanter

- Mens vi holdt på å brøyte, begynte det å rase rundt brøyterne på alle kanter. Det sildret ned både foran og etter bilene, så brøyterne måtte trekke seg ut igjen, sier Bjørn Erik Thorsen i veivesenet.

- Det er også fremdeles nedbør i området - og vi har sett at det ikke er ferdigrast i området der det gikk et ras den 22. januar, legger han til.

Thorsen forteller at de har varslet nødetatene om at veien nå er stengt, og ingen slipper igjennom. Det skal imidlertid være satt opp båtberedskap.

- Det er uaktuelt å slippe igjennom noen der akkurat nå. Det er et rasområde, rett og slett.

Elever ble hindret

Tidligere på dagen så det lysere ut. Klokken 1225 meldte Trond Ihler i Mesta at de snart ville slippe gjennom trailere og annen trafikk. Men det var fortsatt store snømengder oppe i henget så det skulle vurderes av fagfolk om andre tiltak må iverksettes. Det er vegvesenets ansvar, sa Ihler. 

Elever  fra skolen på Jakobsnes har denne morgenen vært i Kirkenes og hatt svømmeundervisning. De måtte vente på at veien åpnet seg igjen - men det meldtes på Facebook at skolebussen hadde fått kjøre igjennom området etter lunsjtider.

Etter hvert ut over dagen hadde Statens vegvesen meldt om redusert framkommelighet på Svartaksla klokken halv to, ifølge Statens vegvesens trafikkmeldinger.

"Redusert framkommelighet på grunn av opprydningsarbeid. Ventetid ca 2 timer. Vegen stenger for natten kl 20:00", sto det da.

Nå vet vi at veien har stengt langt tidligere.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no