17. okt
SØK: Politiet satte mandag inn helikopter i et nytt søk fra lufta etter Kaisa Beddari. Nå som løvet har falt er sikten bedre og politiet mener de skal få gjennomsøkt et stort område.
 
Nytt søk med helikopter
– Vi har stor tro på å finne Kaisa Beddari i dag, sa Einar Ingilæ i politiet før han dro med helikopter på søk mandag.

Publisert: 14.okt.2013 15:47
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

Med seg hadde han Jan Vidar Wigelius og Kaja Turner, også fra politiet.
– Vi må ha øyne til å se både til sidene og framover når vi skal lete, sier Ingilæ.

Bedre sikt

– Vi hadde helikopter i bruk tidligere også, men da var sikten til bakken mye dårligere. Nå har løvet falt og vi har stor tro på å finne henne, sier Ingilæ.
Egentlig skulle det settes inn spesialhund i søk mandag, men på grunn av komplikasjoner med å få hund til Kirkenes, ble det satt inn helikopter i første omgang. Med snø i lufta haster det å gjøre søk.

GPS-søk

– Planen var at vi skulle prøve med hunder først, og hvis det ikke lykkes, skulle prøve med helikopter. Siden vi ikke fikk hunder i dag, prøver vi med helikopter først, sier Ingilæ.
Med seg har de et kart der området som er gjennomsøkt er fullt av GPS-posisjoner.
– Letemannskapet hadde tidligere med seg GPS, og signalene ble sendt til en datamaskin som tegnet inn posisjonene på kart. Dermed kan vi se hvor det har vært lett og om det er steder vi bør se ekstra nøye på, sier Jan Vidar Wigelius.
Einar Ingilæ legger til at selv om alle synes det er rart at en gammel dame som er dårlig til beins ikke har blitt funnet, så er det ikke så enkelt som det kan virke.

Etterforskning

– Tidligere leteaksjoner har vist at selv om man er rimelig sikker på å ha dekket hele området godt, kan man ha oversett noe. Vi har også hatt med oss hele tiden at det kan ha skjedd noe kriminelt. Ettersom det gikk to døgn fra hun sist ble sett til hun ble meldt savnet, har politiet drevet taktisk etterforskning samtidig. Men det eneste vi har funnet er at hun sist ble sett ved veien, og hadde bærbøtta med seg. Og så hører vi på hva lokale folk som kjenner henne har fortalt. Men vi har altså ikke kommet noe nærmere, så nå prøver vi på nytt fra lufta, sier Ingilæ.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no