8. des
VETERAN: Odd René Andersen har masse musikkerfaring fra bandet Dream Police, og mye annet. Dette bildet er fra My Motown-prosjektet han har sunget i. (Pressefoto)
 
Odd René Andersen med lokalt komp
Dream Police-veteranen har gjensyn med lokalband under Grenseløsfestivalen. Harald Devold mener musikerne kan glede seg like mye som publikum.

Publisert: 23.jan.2014 14:04
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

- Han er en av de råeste live-artistene når det gjelder å røske tak i publikum, sier Harald Devold i Studio Neiden, som er med på konsertarrangementet.

Devold er selv med og spiller saksofon når Odd René Andersen går på scenen på Grenseløsfestivalen i september. Det samme er musikerne i Kirkenes-bandet Dr. Wessel, og vadsøværingen Roy Stephansen på trombone.

Soul- og bluesrock er det man kan forvente seg fra Odd René Andersen. Han var vokalist i bandet Dream Police, men den store suksessen gjorde han som soloartist på 90-tallet, under navnet René Andersen. Han er fremdeles aktiv: Han har blant annet deltatt på flere andre artisters plater og samleplater, vært med på flere musikkprogram på TV, og i 2012 tok han opp solokarrieren igjen. Senest i 2013 slapp han selv singelen «Woman».

Musikerglede

Devold mener at også musikerne kan glede seg til å spille med Andersen.

- Dette tror jeg blir en fantastisk konsert som man husker lenge, spesielt for de som er med på spillingen.

Det er 20 år siden sist de to spilte sammen.

- Jeg spilte med ham veldig mange ganger før i tida. Den siste gangen var i 1994, da vi jobbet sammen i to uker under OL på Lillehammer, forteller Devold.

Også Yngve Grønvik, som spiller i bandet Dr. Wessel, har spilt med Andersen før. Det var i 2004, da Grønvik var en del av det såkalte husbandet i Kirkenes. Han gleder seg også veldig.

Dream Police-låter

Grenseløsfestival-sjef Stian Labahå fikk ideen om å booke Andersen da han hørte Dream Police-låter på en julefest.

- Da kom det et lite flashback. Vi har solgt en god del plater med dem i platebutikken jeg hadde før, og de har en god del fans i Kirkenes, mener han.

Odd René Andersen pleier ikke å spille låter fra Dream Police, men denne gangen regner han med å ta med seg noen. Låtprogrammet er imidlertid ikke spikret ennå.

- Det blir et fabelaktig sceneshow uansett hva han gjør, forsikrer Devold.

Grenseløsfestivalen finner sted 5. og 6. desember i år. Dette er tredje gang festivalen settes opp siden den startet i 2012. Fra før av er blant annet Hellbillies og Halvdan Sivertsen registrert.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no