9. des
OFFEROMSORG: ? Styrking av offeromsorgstilbud hos politiet vil gi bedre tilbud til ofre, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP).
 
Offeromsorgskontor til Kirkenes
Regjeringen vil opprette ny landsdekkende offeromsorg.

Publisert: 06.okt.2016 11:40
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Regjeringen foreslår å opprette en ny landsdekkende offeromsorg i tilknytning til de nye politidistriktene. Satsingen vil gi bedre ivaretakelse av ofrenes behov og bidra til at ofrene i større grad klarer å stå i en straffesak til den er ferdig behandlet, heter det i en pressemelding fra Justis- og beredskapsdepartementet.

Følge opp ofre

– Styrking av offeromsorgstilbud hos politiet vil gi bedre tilbud til ofre, økt kapasitet til å følge opp ofre over tid og til å samarbeide med øvrig hjelpeapparat, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP) i pressemeldingen.
 
– Tiltaket sikrer at kriminalitetsofre i større grad enn tidligere får støtten de trenger for å stå i en straffesak til den er ferdig behandlet. Dette er positivt for det enkelte offer, for politiet og for rettsvesenet, sier Anundsen.

I Kirkenes

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen med 19 millioner kroner for å styrke arbeidet med offeromsorg gjennom å etablere 12 offeromsorgskontor i tilknytning til hvert av de nye politidistriktene. Dette er etter modell fra Støttesenteret i Trondheim. I tillegg foreslås det at ressursene til Rådgivningskontorene for kriminalitetsofre (RKK) skal inngå i de nye offeromsorgskontorene.
I Finnmark skal dette kontoret etableres i Kirkenes. Totalt vil det bli opprettet rundt 35 stillinger til de nye kontorene.

Mot vold

Etableringen av offersomsorgskontorene er del av regjeringens arbeid med opptrappingsplanen mot vold i nære relasjoner og vold og overgrep mot barn.

I tillegg overføres ressursene fra Rådgivningskontorene for kriminalitetsofre (RKK) til politiet og RKKenes budsjett på 9 millioner kroner omdisponeres til formålet. Dette gir totalbevilgning på 28 millioner kroner årlig og antall årsverk i offeromsorgskontorene økes til 35.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no