23. okt
KOMMER: Oslobryteren Stig-André Berge har vært fast gjest på stevner i Kirkenes siden han var gutt. Her fra Aprilstevnet i 2011. Foto: Tor Sandø
 
OL-bryter på plass
Stig-André Berge har vært fast gjest på Oktoberstevnet i mange år. I fjor tok han bronse i OL i Rio de Janeiro.

Publisert: 20.okt.2017 10:00
Oppdatert: 20.okt.2017 10:48

Under Sommer-OL 2016 i Rio vant Berge bronsefinalen mot Rövsen Bayramov fra Aserbajdsjan. Fra før har Berge VM-sølv i 2014, EM-bronse og verdenscup-gull i 2007, Kongepokal i 2005 og 2008, og 13 internasjonale titler.

– Likevel har han vært en fast gjest her siden han var gutt, og kommer tilbake i år også, sier trener i Kirkenes Atletklubb, Willy Bangsund.

for 45. gang

– Han giftet seg forresten i Båtsfjord i sommer, og da stilte vi med bil og sjåfør som gave til bryllupet, sier Bangsund.

Det er 45. gang KAK arrangerer Oktoberstevnet i Kirkenes, og det tradisjonsrike stevnet samler rundt 100 brytere fra Norge, Sverige, Finland og Russland. Sju russiske klubber deltar, og Bangsund forteller at det kommer en klubb helt fra Vorkuta i Ural-fjellene, en by som opprinnelig ble bygget som gulag på 30-tallet. Bangsund legger til at det var her Osvald Harjo satt fengslet.

Lokale håp

Arrangørene stiller med flere brytere som Bangsund tror har medaljesjanse; Anatolij Bogdanov, Edvard Rønning, Chris T. Stormo, Kevin Janbuth, Stine M. Pettersen og Arianne Must. I tillegg er det knøttestevne, der KAK stiller med 10-12 brytere.

 
OL I RIO: Stig-André Berge Foto: Tasnim News Agency
TRENER: Tradisjonsrikt stevne for Willy Bangsund og KAK.
FJELLHALLEN: Oktoberstevnet samler rundt 100 brytere fra fire land.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no