10. des
VINNERSJANSER: Olga Solhaug i Kirkenes har store vinnersjanser med pepperkakebyen sin. (Foto: pepperkakegalleriet.no).
 
Olgas pepperkakeby er allerede en hit
Olga Solhaug fra Kirkenes har sendt inn pepperkakebyen sin til smørprodusenten Melange sin konkurranse. Nå er hun en av favorittene til å vinne.

Publisert: 28.nov.2014 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Verdens sprøeste pepperkake er en kåring som foregår på nettsiden pepperkakegalleriet.no. Jo sprøere, jo bedre. Konkurransen arrangeres av Melange og hensikten er å finne den sprøeste pepperkakebakeren i perioden fram til jul.

Peker seg ut

Selv om vinneren først kåres i slutten av desember, utmerker allerede ett bidrag seg spesielt. Olga Solhaug med venner har utmerket seg med sin teknikk og har ett av de flotteste bidragene.

- Huset er et felles prosjekt. Jeg har mest stått for dekoreringen. Pepperkakehuset skal stå som en del av årets pepperkakeby på Sør-Varanger bibliotek i Kirkenes, sier Olga til pepperkakegalleriet.no.

Det skal kåres tre vinnere; «Folkets favoritt» tildeles den som får flest stemmer på pepperkaken sin. To vil bli kåret av en jury bestående blant annet av sjefsbakemester Geir Brekke i Melange og fjorårets vinner Caroline Eriksson, som vant med sin Optimus Prime-pepperkake. De vil kåre den mest imponerende pepperkaken basert på teknikk og størrelse, - og den mest sjarmerende pepperkaken, slik at barn kan være med å konkurrere.

«Dit pepperen gror»

Alle vinnerne får hvert sitt reisegavekort til dit pepperen gror, pålydende 20 000 kroner. Pepperen gror i mange tropiske strøk, men kommer opprinnelig fra India. På Peter den Stores tid (300 år før Kristus) ble det opprettet handelsruter med pepper til og fra India. Slik fant krydderet veien til Europa. Krydderet var mer verdt enn gull. Vietnam er i dag verdens ledende eksportør av pepper.

Fire av ti

Ifølge en undersøkelse utført av Norstat i oktober 2014 planlegger fire av ti av oss å bake pepperkaker før jul. De under 40 år er de mest ivrige pepperkakebakerne. Blant dem vil seks av ti bake pepperkaker til jul. Halvparten av alle pepperkakebakerne sier at de er opptatt av at deigen skal lages fra bunnen av. Nordlendingene er spesielt opptatt av nettopp dette.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no