23. okt
MINNESMERKE: Jørgen Berggrav og generalmajor Kovalevitsj legger ned krans ved russisk minnesmerke i neiden 22. oktober 2004. Snart kan også russiske grenseboere dra hit uten spesiell tillatelse. (Arkivfoto)
 
Om to måneder er hele Neiden grenseboersone
Fra 4. mars er alle i Neiden inkludert i ordningen, og russerne kan reise til minnesmerket.

Publisert: 10.jan.2017 14:03
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

Det er Utenriksdepartementet som melder om saken.

«Den 4. mars vil en utvidet grenseboeravtale mellom Norge og Russland tre i kraft. Med utvidelsen vil alle innbyggerne i Neiden i Sør-Varanger få anledning til å søke om grenseboerbevis, og russiske grenseboere vil kunne reise til et utvidet område på norsk side. Det russiske minnesmerket ved Neiden fjellstue inkluderes i grenseboersonen,» skriver departementet.

– Grenseboeravtalen er et godt eksempel på det velfungerende praktiske samarbeidet vi har med Russland i nord. Det er gledelig at vi nå kan inkludere hele Neiden i grenseboersonen, sier utenriksminister Børge Brende ifølge pressemeldingen.

Grenseboeravtalen mellom Norge og Russland trådte i kraft i mai 2012. Siden den gang har det norske generalkonsulatet i Murmansk utstedt over 2800 grenseboerbevis, mens det russiske generalkonsulatet i Kirkenes har utstedt 5800 grenseboerbevis, ifølge departementet.

«Avtalen er av stor praktisk betydning for de som bor i området, ved at reiser på tvers av grensen forenkles. Dette bidrar til å styrke folk-til-folk kontakten i nord,» står det i meldingen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no