20. okt
SVEV: Fra en tidligere øvelse. (Foto: Bjørn Lønnum Andreassen)
 
Onsdag møtes Norge og Russland på sjøen
Norsk og russisk forsvar, norsk og russisk kystvakt, og norsk og russisk kystradio samarbeider om Øvelse Barents.

Publisert: 30.mai.2017 16:08
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

Både Kystvakta, forsvaret og Sea King-redningshelikoptre er allerede å se ved Kirkenes. Og mer skal det bli, for onsdag denne uka møtes norske og russiske beredskapsstyrker ute i Varangerfjorden.

Øvelse Barents er en årlig redningsøvelse mellom norske og russiske myndigheter. Bente Jonassen ved Hovedredningssentralen forteller til SVA at øvelsen starter klokken 9 onsdag morgen, og går ut dagen, med forbehold om vær.

I løpet av dagen vil de to landenes beredskap trene på å samarbeide om både redningsoperasjoner til havs, og miljøkatastrofer som oljefjerning. Nøyaktig hva årets øvelse går ut på, er ikke noe Hovedredningssentralen går ut med.

Det kan imidlertid involvere både fly, skip og helikopter fra begge landene. Øvelsen blir koordinert av kystradioene Vardø Radio på norsk side, og deres russiske motpart i Murmansk. Både sivilt og militært mannskap er involvert i øvelsen.

Hovedredningssentralen og russiske Maritime Rescue Coordination Center (MRCC) veksler på å lede øvelsen. I år er det MRCC som styrer skuta.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no