18. okt
HILSE: Ny rektor Silja Arvola, enhetsleder Frode Buarø, skolefaglig rådgiver Ane Marie Solli og avtroppende rektor Eva Høiberget hilser på første- og andreklassingene Linnea Aleksandra Hansen, Nina Jemine Hansen og Jan Kristian Hjuka. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Ønsker å bygge videre på skolens særpreg
Silja Arvola har blitt ny rektor på Neiden skole, mens rektor på Sandnes skole, Frode Buarø, har blitt enhetsleder for begge skolene. Mandag møtte de elevene i Neiden.

Publisert: 19.mai.2015 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

- Vi har fått en fast stedlig rektor i Silja Arvola, og vi har endret organisasjonen slik at Sandnes og Neiden har felles administrasjon. Dette tror vi er en kjempegod løsning, sier skolefaglig rådgiver Ane Marie Solli.

Takker av

Det var rektor på Bugøynes skole, Eva Høiberget, som tidligere var rektor og enhetsleder for både sin skole og Neiden. Som enhetsleder de siste tre-fire årene, og som rektor det siste året. Hun er også glad for den nye organiseringen.

- Det er viktig at det er noen her om morgenen, at det er en rektor tilstede hver dag. Å sitte på Bugøynes, seks mil unna, og få telefon om at noen er syk og ingen er tilstede for å åpne skolen, det har vært tøft. Jeg har brukt mye krefter på slike situasjoner, så jeg er veldig glad for at Sandnes, som ligger mye nærmere, skal ta over. Nå kan jeg konsentrere meg fullt og helt om Bugøynes, sier Høiberget.

Verdier og særpreg

- Eva har gjort en kjempejobb, og vi er veldig takknemlig, sier Ane Marie Solli, som hadde blomster med til den avtroppende rektoren fra Bugøynes. Samtidig var det første dag på jobb for den nye rektoren, Silja Arvola.

- Jeg har jobbet i skolen flere ganger, så jeg gleder meg til å komme tilbake til å undervise unger igjen, sier hun. Hun skal jobbe i halv stilling i Neiden og i halv stilling i sin nåværende jobb i Flyktningetjenesten fram til 1. august. Da blir hun i Neiden i full stilling.

- Jeg begynner i dag med å hilse på elevene og sette meg inn i hva som er gjort og hva som skjer på skolen. Jeg er veldig klar over at skolen har sine tradisjoner, verdier og særpreg, og dem skal vi ta vare på og bygge videre på, sier Arvola.

Sårbart

Når Neiden og Sandnes får felles administrasjon blir rektor Frode Buarø enhetsleder, og det ser han fram til, og han tror samarbeidet med nyrektoren i Neiden vil bli bra.

- Jeg er veldig opptatt av en god, trygg, forutsigbar og forsvarlig drift. Ungene skal bli ivaretatt på beste måte, og vi skal lage gode systemer for sykefravær. Det er veldig sårbart med få ansatte, men dette skal vi få til sammen, sier Buarø.

I år kom det fire nye elever på skolen i Neiden, dermed har skolen tilsammen ni. Det ble derfor ansatt en assistent i halv stilling slik at det totalt er to og en halv stilling på skolen.

Nye venner

- Jeg ser veldig fram til at elevene skal få besøke hverandre, både på Sandnes og i Neiden til felles aktivitetsdager, blant annet. Det er lenge siden sist Sandnes skole var i Neiden. Motsatt vei blir det veldig enkelt å dra på besøk, det trenges jo bare en minibuss, og det blir sikkert artig for elevene i Neiden å få treffe mange nye unger, mener Buarø.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no