15. okt
OMSORGSLEDER: Joseph Bantolo er leder for omsorg i Sør-Varanger Røde Kors. (Arkivfoto: Tor Sandø)
 
Ønsker å skape sosialt nettverk
Røde Kors-besøksvennene leter etter flere brukere. Det er ikke bare for å gi besøksvennene selv noe å gjøre.

Publisert: 17.okt.2014 09:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Besøksvenntjenesten til Røde Kors venter fremdeles på at flere skal melde fra om at de ønsker noen på besøk. Det forteller Joseph Bantolo, leder for omsorg i Sør-Varanger Røde Kors.

Etter at besøksvenntjenesten til Røde Kors startet opp har de fått omtrent 20 frivillige, og Bantolo mener omtrent halvparten er tilgjengelig til enhver tid. Men utenom de gangene besøksvenn-gjengen er innom institusjoner og noen private brukere, er det ikke alle som får noe å gjøre.

- Det kan være at noen føler seg litt for privat til å få fremmedfolk på besøk. Men vi er glade for å dele av oss selv om det er noen som vil gå på tur, på kafé, på kino, eller bare å ha en samtale hjemme. Vi har nok besøksvenner til å dekke forskjellige aktivitetsbehov og noen av oss tilbyr leksehjelp for unge brukere, sier Bantolo.

Tross dette ønsker han absolutt flere besøksvenner velkommen. Besøksvennene har nemlig ambisjoner.

- Vi håper å kunne sette opp et kommunalt sosialt nettverk blant de eldre. De friske eldre kan komme på besøk til hverandre og til de som er sykere. Om vi også kan engasjere familiene til folk, og oppfordre de til å komme mer på besøk, er det også en fordel, mener han.

Til syvende og sist håper Bantolo å kunne aktivisere de eldre, og lage en aktivitetsplan med kontinuitet og oppfølging, slik at de holder seg friske lengre. Holder de seg aktive, blir det nemlig mindre skader og lettere å mestre fremtidens helseutfordringer, mener omsorgslederen. Han påpeker at trivsel i hverdagen har mye å si.

- Mange lider hjemme med angst, ensomhet og sosial isolasjon, ikke bare her, men i hele landet. Det kan forsterke depresjon og kognitivt relaterte helseproblemer hos eldre, og vil føre til en raskere fysisk, mental og sosial funksjonsnedsettelse, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no