6. des
STOLT: Ansvarlig for utdanningsmessa, Even Stunes, var svært stolt over utdannings- og næringsseminaret som trakk til seg over 1000 elever. (Foto: Jørn Fossmo).
 
Ønsker å vise seg fram
Over 1000 elever var innom utdannings -og næringsseminaret på Kirkenes videregående skole torsdag formiddag. - Vi ønsker å vise oss fram som den beste videregående skolen i Finnmark, sier arrangementansvarlig Even Stunes.

Publisert: 16.feb.2017 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Stunes forteller at Utdanning- og næringslivsseminaret på Kirkenes videregående skole er et årlig arrangement hvor målgruppen er de elevene som er ferdig på videregående og skal ut i verden, og grunnskoleelever fra hele Øst-Finnmark som skal velge videregående skole. Representanter fra det private næringsliv, offentlige arbeidsgivere, universiteter, folkehøgskoler og ulike organisasjoner er også tilstede og ønsker å fortelle hva de kan bidra med til ungdommene.

Kommunen i riktig retning.

- Skolen kan vise til mange gode resultater som plasserer oss i toppen. Ungdomsbedriftene ved skolen vinner de fleste konkurransene i fylket. Og vi når høyt opp i realfagkonkurranser på landsbasis, sier Even Stunes.

- Jeg er utrolig stolt over dette arrangementet som vi får til sammen med hele kommunen. Ledelsen i Sør-Varanger kommune er tilstede både som en stor aksept til opplegget, men også for å bidra til at vi får til en kunnskapsbasert utvikling.

Utfordrer fordommer

For å inspirerer elevene har skolen hyret inn forfatter, kjent fra tokter med seilbåten Beserk, og deltaker i Skal Vi Danse, Samuel Massie fra Bergen som fortalte om sin møtet med skolen og opplevelser på sine sjøtokter. Store forventninger var det også til kjernefysiker og rosablogger Sunniva Rose. Hun ønsket å utfordre fordommene og henvendte seg spesielt til jenter med budskapet om at det er fullt mulig å være forsker selv om en har store perleøredobber, rosa lipgloss og tretten centimeter høye hæler.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no