18. nov
Aleksander Nordgaard mener at forholdene for snøskuterkjørerne i Sør-Varanger kommune er under enhver kritikk.
 
Ønsker avgift velkommen
Snøskuterkjører Aleksander Nordgaard ønsker en avgift på skuterkjøring velkommen. Men bare dersom pengene brukes til å gjøre løypene bedre.

Publisert: 15.jan.2016 08:20
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

Nordgaard var ikke klar over at kommunen vurderte en innføring av avgift for bruk av snøskuterløypene.
– Jeg håper og tror at vår kommune ikke bare setter en avgift uten å gjøre forbedringer på løypenettet. Det er nok mange som har meninger rundt dette, men jeg håper folk tenker seg om og setter seg inn i hvilke positive sider dette kan gi. Om løypene blir vedlikeholdt, slåddet og tilrettelagt bedre slik det legges fram, er dette etter min mening et meget bra tiltak. Såfremt avgiften holder seg innenfor rimelighetens grenser, og det framvises hva avgiften eksakt skal gå til. Dette vil øke interessen for å bruke løypenettet, folk kommer seg oftere ut på tur, og turen vil for mange bli mye mer behagelig enn hva den er i dag.

Dårlige forhold

Nordgaard mener at forholdene for snøskuterkjørerne i kommunen er under enhver kritikk.
– Det har de vært lenge. Mange løyper er humpete, og man tvinges til å kjøre ved siden av løypene for ikke å ødelegge skuterne og sledene litt utpå sesongen. Kanskje blir det mindre ulovlig kjøring i utmark også. Det er ikke rart det er slik, en skuterløype må vedlikeholdes på lik linje med både veier, gangfelt og skiløyper for at den skal kunne nytes på samme nivå, sier Nordgaard.
Ifølge den aktive snøskuterkjøreren har det vært på folkemunne i mange år at en avgift kunne være lurt for å få opp standarden på løypene.
– Det skal ikke mange kilometere til for å tjene inn avgiften på bensinforbruk og slitasjedeler hvis løypene hadde vært en del slettere enn hva de er nå. Dette vil også spare miljøet, og i tillegg vil en preparert løype slite mindre på terrenget. De som kjører endel skuter, vet nok hva jeg mener.

Åpne løyper

Nordgaard mener også kommunen må være flinkere til å åpne løypene så snart det er forhold for det.
– Her må kommunen gjøre prioriteringer hvis det skal kreves en avgift, sier Nordgaard. – Kommer det en avgift, kommer det også krav fra folket. Det er flere løyper i kommunen som åpner seint og ennå ikke er åpnet hvor forholdene er gode, og sesongen er ikke spesielt tidlig i gang i år.

Ikke kravstore

Nordgaard mener at de fleste skuterfolk gladelig betaler en 500-lapp i året for å få bedre forhold, fasiliteter og ordentlige løyper som foreslått.
– Skuterfolket har ikke vært kravstore så lenge jeg kan huske. Gjøres det noe med parkeringsforhold, bålplasser og forbedring av selve løypenettet, så ønsker nok skuterfolket innføringen av avgift velkommen. 500 kroner er greit, men 1000 kroner eller 2000 kroner kan nok for mange tolkes som litt mye, det med tanke på at ikke alle bruker skuteren like mye.

Mer brukt

Han tror at løypene vil bli mer brukt med bedre tilrettelegging og bedre løyper.
– At vi for eksempel kan få flere tilrettelagte rasteplasser hvor folk kan treffes i løypenettet, er jo en drøm og et kjempetiltak for alle aldersgrupper. Dette gjør det lettere for at folk kan møtes ute, dele en kaffekopp, snacks eller en matbit ved bålet, og alt det andre som hører med skuterturen. Det er både sosialt, sunt og et alternativ til stua, spill og sosiale medier, sier Nordgaard.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no