7. des
 
Ønsker hastemøte om laksefjordstatus
Sør-Varanger forsøker - fremdeles - å få avklart bruken av Bøkfjorden.

Publisert: 30.jan.2014 10:34
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

- Vi ber ikke om særbehandling, men likebehandling, skriver ordfører Cecilie Hansen i et brev til klima- og miljøminister Tine Sundtoft.

Kystverket har utpekt fjordsystemet i Sør-Varanger som det eneste realistiske lokaliseringsalternativet for en fremtidig oljebase i Øst-Finnmark.

- Kommunen støter imidlertid stadig på problemstillinger knyttet opp mot fjordsystemet som nasjonal laksefjord, understreker ordføreren og viser til Norterminals søknader om å etablere midlertidig og permanent omlastingsterminal for olje ved Gamnes.

Ikke intensjonen

Hansen mener det kan virke som om at årsaken til problemene Norterminal har møtt i forbindelse med driftstillatelsen, er at fjordsystemet er kategorisert som nasjonal laksefjord.

- Da Stortinget i sin tid vernet fjorden, var det av hensyn til å hindre uheldig påvirkning fra oppdrettsanlegg. Dette forstår og støtter vi, men vi mener det aldri var meningen at statusen som nasjonal laksefjord skal brukes til å stoppe enhver form for maritim virksomhet eller kysttrafikk.

Klargjøre

Sør-Varangers ordfører sammenligner Bøkfjorden med aktiviteten ved Slagentangen i Oslofjorden, og skriver at det ikke er uvanlig med fjordis der.

- På samme måte vil vi rette oppmerksomheten mot den store industrielle virksomheten i Grenlandsområdet hvor vi også har nasjonal laksefjord - Svennerbassenget - med fjordis som opptrer med jevne mellomrom.

Hansen peker på arbeidet med oppstart av virksomhet knyttet til olje- og gassvirksomhet på norsk og russisk side, og ber om et møte med departementet for å få klarlagt departementet og regjeringens holdning i saken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no