11. des
HESTEKUR: Ordfører Cecilie Hansen sier hun forstår bekymringen i distriktene, men tror på bedring.
 
Ønsker mer distriktsnæring
- Jeg har stor forståelse for bekymring i distriktene, men samtidig har det vært få søknader til kommunens næringsfond, sier ordfører Cecilie Hansen (Sp).

Publisert: 13.mar.2015 16:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

- Jeg har stor forståelse for at man bekymrer seg i distriktene når kuttlista til budsjettet blir presentert. Vi har vært gjennom en tøff og hard prosess og håper at vi med dette legger et grunnlag som gjør at vi kan slippe mer usikkerhet, at vi kan komme i en bedre økonomisk situasjon, sier ordføreren.

Søke midler

Hun håper flere næringsaktører vil satse i distriktene.

- Kommunen har gitt støtte til både fiskebåter og kaiutbygging gjennom næringsfondet. Samtidig ser vi at det har vært lite søknad på midler fra næringsfondet, trolig fordi vi i Sør-Varanger har hatt høy sysselsetting og mye aktivitet, sier Hansen.

- Jeg skjønner at man blir bekymret for kommunale arbeidsplasser, men omsorgssenteret og skolen må bestå, det er veldig viktig for oss, sier Hansen.

Leveringsplikt

Selv om Sør-Varanger ikke er en fiskerikommune på linje med kystkommunene, har også Sør-Varanger fiskeri.

- Bugøynes er vårt fiskevær, og det vil vi ta vare på. Kommunestyret har gitt sin uttalelse om leveringsplikt, og jeg håper fiskerne får forutsigbare og stabile forhold, og kan levere fisk på Bugøynes. Samtidig er det skremmende tider når det gjelder fiskeri, det har kommet forslag om å legalisere de lovbruddene som Røkke har stått for. Leveringsplikten gjaldt også for hans trålere, men de har aldri vært på Bugøynes og levert. Dette har jeg engasjert meg i, for dette gjelder hele Finnmark, sier Hansen.

Lassigården

Hun forteller at kommunen også har fått en henvendelse fra direktør i Varanger Museum, Frans-Arne Stylegar, om Lassigården.

- Derfor har vi lyst å sette Lassigården på dagsorden, og planlegger et møte om dette bygget, muligens ikke lenge etter påske. Kanskje det hadde vært lurt å ta møtet på Bugøynes, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no