13. nov
HESSENG: 17. maikomiteen ønsker seg felles barnetog i Kirkenes for å lage det største toget noensinne og avlaste korpsene. Hesseng flerbrukssenter er ikke positiv til forslaget.
 
Ønsker seg felles barnetog
17. maikomiteen ønsker å lage det største barnetoget noensinne og spare korpsene for turen til Hesseng og Bjørnevatn. Det har blitt nedstemt før.

Publisert: 01.mar.2015 19:17
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

– Vi ønsker å lage det største barnetoget i Sør-Varanger noensinne, og ideen er hentet fra andre byer i landet, sier leder av 17. maikomiteen, Monica Hauge Stiansen (Frp).

Spare korpset

Forrige gang felles 17. maitog i Kirkenes ble foreslått, ble det nedstemt. Nå tar man ideen opp igjen med begrunnelse å spare korpsene for stor belastning og utgifter.

– Kommunen er ikke i stand til å tilby korps til alle som ønsker det. Ved å samle Kirkeneshalvøya i ett felles skole- og barnetog, blir belastningen mindre på korpsene og utgiftene til transport og spilling mindre, sier Stiansen.

Forespørselen ble sendt ut til korps og skolenes FAU i fjor sommer.
– Vi har bare fått positive tilbakemeldinger, bortsett fra fra Hesseng Flerbrukssenter, sier Stiansen.

Fram og tilbake

Planen til 17. maikomiteen er å arrangere toget tidlig på dagen. På den måten kan elevene rekke tilbake til sine respektive skole for å kjøre sine tradisjonelle arrangement der, heter det i en melding fra 17. maikomiteen. Det er også foreslått at skole- og barnetoget rullerer mellom Kirkenes, Hesseng og Bjørnevatn. Da vil hvert område få et stort barnetog hvert tredje år.
– Dette forslaget er sendt ut på høring, for vi vil gjerne ha både innspill og debatt, sier Stiansen. Hun vil ikke ta stilling til om en skole som ikke ønsker ordningen kan stoppe hele forslaget.

– Vi har lyst å gjennomføre dette, men avgjørelsen blir ikke tatt før i mars, og innen den tid vil vi ha en bred diskusjon som det, sier hun.

I forslaget er det heller ikke tatt med at elever som ikke bor i Kirkenes kanskje må kjøre to ganger til Kirkenes på 17. mai på grunn av folketoget om ettermiddagen.

– Artig for ungene

– Dette kan bli veldig artig for ungene, mener FAU-leder på Sandnes skole Linn Moberg.
– Og det er jo for ungene vi feirer 17. mai.
Moberg har bare ett lite forbehold til forslaget om felles barnetog, og det er at dette må planlegges skikkelig slik at barn og voksne kommer seg tilbake til egen skole til kafé og arrangement der.

Også i Bjørnevatn er det positive tilbakemeldinger fra FAU-leder Ann Cathrin Støpamo.
– Vi skal diskutere forslaget på et møte 10. mars og vil svare 17.mai-komiteen etter det. Forslaget har vært oppe tidligere og da var det mest positive tilbakemeldinger, men nå er det jo også forslag om å rullere toget.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no