10. des
VIKTIG ÅRSMØTE: Styret i MC Kirkenes ønsker å diskuterer framtiden for klubben med sine medlemmer. Bak fra venstre: Cate Johansen-Heitmann, Jann Oleg Steinmo, Ole Steinar Heitmann,Per Ivar Norbeck og Lillian Hansen. Foran: Roy Wara Foto: Jørn Fossmo. Foto: Jørn Fossmo
 
Ønsker seg klubblokale og MC-treff
Etter mange års dvale våknet Kirkenes MC-klubb til liv igjen for noen år siden. Neste skritt kan bli å registrerer seg i Brønnøysundregisteret og kunne arrangere MC-treff. Det blir opp til hva årsmøtet i neste uke bestemmer.

Publisert: 14.feb.2017 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Styret som har samlet seg over en kaffekopp forteller at de nå ønsker å diskutere framtiden med resten av medlemmene. De er enig om de når er kommet til et punkt der de må bestemme seg for videre løp. Klubben har i dag 30 medlemmer, men ingen tilholdssted og er heller ikke medlem av Norsk Motorcykkel Union ( MNCU).

- Det er plenty med motorsykler og et godt MC-miljø i Kirkenes. Om sommeren samles vi en gang i uken og kjører til Neiden sammen med Finnmark veteranklubb. Under Kirkenesdagene viser vi oss fram i gågata, og det er faktisk mange som har lyst å se syklene våre. Også på vårmønstringen i mai hvert år stiller vi ut MC-gjenget ut syklene. Mange av oss drar også på de store MC-treffene, forteller de og legger til at MC-miljøet i Norge er som en storfamlie.

Klubblokaler og MC-treff

Styremedlem Roy Wara i Kirkenes MC-klubb forteller at de nå ønsker å diskuterer med medlemmene om de skal melde seg inn i Brønnøysundregistrene og starte arbeidet med å skaffe seg et klubblokale.

- Nå er vi egentlig i startgropa, klar til å gå videre. Har vi et organisasjonsnummer i Brønnøysundregisteret, er det lettere å søke midler og etablerer oss som en større klubb. Kanskje vi også på sikt kan få til et MC-treff her hvor E6 slutter. Styret er bare et verktøy for medlemmene. Vi ønsker at mange møter opp på årsmøte slik at det blir en meningsutveksling omkring framtida, sier Wara.

Sikkerheten først

Ved siden av en genuin interesse for motorsykler, så er også det sosiale aspektet en viktig drivkraft for denne kompisgjengen. Og ikke minst frihetsfølelsen en får på sykkelen.

- Det er en slags mental terapi. Å kjenne vinden som tar i ansiktet, lukten fra omgivelsene, nærhetsfølelsen til naturen. Alt dette som en ikke opplever innenfor bilens vegger, sier de.

Men trafikksikkerheten legger de stor vekt på.

- Hvert år er vi med på sikkerhetskurs som Kirkenes Trafikksenter gjennomfører. Vi forsøker å være oppdatert på alt som har med sikkerhet i trafikken å gjøre. Etter en lang vinter er det viktig å starte forsiktig og friske opp den forebyggende kjøringen. Dessuten driver vi med holdningskapende arbeid mot de unge, opplyser Wara som også er styremedlem i Sør-Varanger avdeling av Norges Automobil Forbund (NAF).

- De fleste klubbmedlemmene kjører svært forsiktig i trafikken. Vi ser alle, men de andre ser ikke alltid oss. Derfor må vi være forsiktig spesielt fordi vi er så sårbar på sykkelen om det skulle skje noe, legger Cate Johansen-Heitmann til.

Årsmøte

Nå håper de at så mange som mulig kommer på årsmøte som er kommende onsdag, den 15. februar.

- Vi har levd litt for lenge i skyggen av båtforeningen, sier de.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no