15. nov
NORDLAND I FJOR: Her ser vi syklistene fra fjorårets Arctic Race sykle over broa til Stokmarknes i Vesterålen.
 
Ønsker seg sykkelprolog fra Russland
Sykkelrittet Arctic Race kan komme til Øst-Finnmark og landegrensene om to år. Neste år ser de heller mot Nordland.

Publisert: 08.aug.2014 15:48
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Arctic Race of Norway startet i fjor med sykkelritt fra Bodø til Harstad. Dette året har sykkelrittet fokus enda lenger nord, idet det går fra Hammerfest via Nordkapp til Tromsø.
Men vi må nok vente en stund på å få se akkurat det sykkelrittet her i Sør-Varanger. Rittdirektør Knut-Eirik Dybdal kan ikke si at det er veldig store sjanser for at vi får rittet hit i 2015.

– Neste gang vi er i Finnmark, blir det nok Øst-Finnmark som har fokus. Men dette året har vi ingen etapper i Nordland, så da må vi tilbake dit i 2015, sier han. Og det er vanskelig å strekke et sykkelritt over så lange distanser.

– Det er mer sannsynlig at vi kommer til Øst-Finnmark året etter, fastslår Dybdal. Da er det imidlertid en god sjanse til det, skal man spørre ham.

– Vi har en tanke om at vi skal være innom alle kommunene i Nord-Norge i løpet av en femårsperiode, sier han. Dybdal regner med at de kommer til å legge ruta innom både Kirkenes, Vadsø og Vardø når de først er i Øst-Finnmark.

Russlandprolog

Når Arctic Race eventuelt kommer til Øst-Finnmark, har arrangørene både tanker og ønsker om å starte rittet i et annet land. Dybdal kan tenke seg en prolog til løpet inn fra Finland eller Russland.

– Vi har en unik mulighet til å inkludere naboland her. Det kan være veldig spesielt å ha en prolog fra Russland og over grensa, sier han.

Så langt er det bare på idéstadiet. Dybdal ser at visum for lassevis av utøvere kan være en utfordring.

– Men det må være mulig å prøve. Idretten kan være et godt virkemiddel for å få til noe slikt, mener han.

Lange distanser

I år var det vanskelig å inkludere Øst-Finnmark. Arrangørene visste at de ønsket å ta Nordkapp og Troms med i løpet, og da ville det blitt for vidspredt om de også skulle inkludert en etappe i øst, ifølge Dybdal.
Utøverne må allerede ta fly til Tromsø etter at de har nådd Kvænangsfjellet, for å ta siste etappe i Nordens Paris.
Uansett ønsker Dybdal å profilere hele Finnmark når de er i regionen i år. Han håper at folk fra øst kommer til Vest-Finnmark når løpet er i gang - og at folk fra vest kommer til Øst-Finnmark når løpet eventuelt kommer hit.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no