20. okt
SKOLEDEBATT: Skolestrukturdebatten kommer nok til å være sentral under det kommende kommunevalget. Leder i Sør-Varanger Høyre, Inge O. Sætrevik, er positiv til at både Arbeiderpartiet, Venstre og Fremskrittspartiet er positive til å ta debatten.
 
Ønsker skoleutspill velkommen
Sør-Varanger Fremskrittspartis utspill om ny skolestruktur i kommunen ønskes velkommen av Høyre.

Publisert: 20.okt.2014 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Frps førstekandidat til høstens kommunevalg, Staal Nilsen, sa under partiets nominasjonsmøte i forrige uke at debatten om ny skolestruktur i Sør-Varanger er uunngåelig i den kommende valgkampen.

– Vi kommer ikke til å fremme saker som bare er luftslott, men saker som vi kan få gjennomført, sa Nilsen. Blant sakene som vil komme i partiets valgprogram er nedleggelse av ungdomsskolen i Bjørnevatn og overføring av elevene til Kirkenes skole.

Flertall

For Høyre var utspillet fra Nilsen gledelig nytt. Det kan bety at det kan være flertall for en ny skolestrukturdebatt i Sør-Varanger.

– Nå har ikke vi diskutert konkret hva vi ønsker med skolestrukturen, men vi har sammen med Venstre vært alene med å fremme forslag om en ny skolestruktur i Sør-Varanger. Signalene fra Frp og Arbeiderpartiet som er kommet i det siste om en ny skolestruktur i Sør-Varanger, er positiv og samsvarer med den konklusjonen som Høyre kom til før valget i 2011. Skal man ha ny struktur og flytte på elever, så må man ha ny skole eller penger til ny skole på plass. Den dagen vi har flertall for dette, så vil vi ta løs og jobbe med den. Og det at det kommer positive signaler fra Ap og Frp er positivt i så måte, sier leder Inge O. Sætrevik i Sør-Varanger Høyre.

Plassproblem

Leder for Utdanningsforbundet i Sør-Varanger, Robert Nesje, tror forslaget fra Staal Nilsen og Frp vil falle på sin egen urimelighet.

– Blir forslaget vedtatt, så vil vi ha et gedigent plassproblem ved Kirkenes skole. Skolen er bygd for 300 ungdomsskoleelever. I dag går det 250 her. Ved Bjørnevatn ungdomskole går drøyt 100 elever. Regnestykket går ikke opp, sier Nesje.

– Men tror du skolestrukturen kan bli et sentralt tema i den kommende valgkampen?

– Ja, det kan det vel, men dette er på ingen måte veien å gå, sier Nesje.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no