10. des
OMSETNING: Asgeir Johansen reagerte på de store omsetningstallene Rune Rafaelsen hadde for Sør-Varanger i et intervju i SVA. (Arkivfoto).
 
Ønsker svar på omsetningstall
Næringslivsmann Asgeir Johansen ønsker svar fra ordføreren på omsetningstallene han bruker.

Publisert: 17.nov.2016 17:28
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Det var i et intervju med Sør-Varanger Avis ordfører Rune Rafaelsen uttalte at «omsetningen i Sør-Varanger kommune tilsvarer en by på 30000 innbyggere».

Belegg

Asgeir Johansen lurer på hvilket belegg ordføreren har for denne uttalelsen.

- Jeg synes å ha hørt om slike tall tidligere som skulle være basert på «russisk omsetning» i kommunen. Tidligere leder i Kirkenes næringshage, Terje Meyer, hadde i Sør-Varanger Avis i 2014 en meget god analyse av russehandelens størrelse i Sør-Varanger. Med dokumenterte tall fra Statistisk sentralbyrå ble det anslått at russehandelen i Sør-Varanger kunne tilsvare et tilskudd på cirka 1500 mennesker med norsk kjøpekraft. Dette var før rubelen falt i verdi med nærmere 30 prosent, sier Johansen og ber ordføreren forklare de svimlende omsetningstallene for Sør-Varanger nærmere.

Ikke empiriske data

Ordføreren sier i et svar at han ikke har noen empiriske data for det han sa i intervjuet i SVA.

- Dette er kun en framskriving av opplysninger om at Elkjøp i Kirkenes hadde større omsetning enn Alta med en befolkning på 20 000, sier Rafaelsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no