22. nov
KANDIDAT: Valgkomiteen ønsker Tove Alstadsæter som ny leder i Finnmark Høyre. (Arkivfoto)
 
Ønsker Tove som ny fylkesleder
Varaordfører i Sør-Varanger, Tove Alstadsæter, er innstilt som ny leder av Finnmark Høyre.

Publisert: 07.mar.2014 15:34
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Finnmark Høyre har årsmøte i Karasjok neste helg. Der skal det settes sammen en ny ledertrio etter at Frank Bakke-Jensen (leder) og Mikkel Isak J. Eira (2. nestleder) har takket nei til gjenvalg, opplyser fylkespartiet i en pressemelding.

Forslag

Valgkomiteen presenterte fredag sin innstilling. Der er Tove Alstadsæter (Sør-Varanger) foreslått som ny leder, Jo Inge Hesjevik (Porsanger) er foreslått som ny 1. nestleder, mens Hans-Jacob Bønå (Vadsø) er foreslått som 2. nestleder.

Alstadsæter og Bønå er innstilt for to år, mens Hesjevik for ett.

I tillegg er Turid Strand (Vadsø) foreslått som kvinnepolitisk leder for 2014.

Nettverk

- Tove er en aktiv og kunnskapsrik politiker med stor arbeidskapasitet. Hun er godt orientert om hva som rører seg i Finnmark og har i tillegg et stort nettverk både lokalt og i Høyre ellers, noe som er viktig som leder av Finnmark Høyre, sier leder av valgkomiteen Nina Danielsen.

Hun viser til at Alstadsæter allerede har møtt i Høyres sentralstyre som vara for Bakke-Jensen og har deltatt på lederopplæring i partiet.

Nestlederkandidat Jo Inge Hesjevik har siden 2011 representert Finnmark Høyre på fylkestinget. Der sitter han i Hovedutvalget for Kompetanse.

Samlende

- Jo Inge har i sin periode på fylkestinget vist en god evne til å jobbe for hele fylket. Han er en samlende person som folk lytter til, og innehar gode samarbeidsevner og et godt nettverk både innad i eget parti og på tvers av partigrensene. I tillegg har han inngående kjennskap til fiskeri og utdanning, som er viktige tema i Finnmark, sier Danielsen.

Møterekord

Årsmøtet til Finnmark Høyre ligger an til å bli rekordstort i år. Nærmere 70 delegater skal blant annet velge ny ledelse og styre.

Valgkomiteen mener de har satt sammen en fremtidsrettet ledertrio som kommer til å utvikle Finnmark Høyre.

- Det er også gledelig å se at vi har fått inn mange gode forslag på kandidater i år. Med denne gjengen er vi godt rustet for arbeidet fram mot det svært viktige valget i 2015, mener Nina Danielsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no