22. nov
LØRDAG OG SØNDAG: Bildet er fra fjorårets messe og her sees arrangørene av årets julemesse i Neiden, Liv Thrane og Torill Sivertsen. Årets julemesse holdes på hotellet. (Foto: Arkiv)
 
Ønsker velkommen til julebygda
Til helga braker det løs med årets første julemesse. Hotellet i Neiden er stedet, to dager til ende.

Publisert: 29.okt.2013 15:27
Oppdatert: 23.okt.2017 11:26

– Vi holder messe for vår egen del og for at folk skal komme sammen. Og så må vi jo vise at vi er nu fremdeles folk her i bygda, alle er ikke borte, sier Liv Thrane og tar seg en pause i lefsestekingen.
For forberedelsene til Øvre Neiden Vels sin julemesse, førstkommende lørdag og søndag, har foregått lenge allerede.
– Jeg steker 24 leiver i dag, og så har jeg noe fra før, og det blir nok steiking til og med torsdag den her uka, smiler Liv Thrane og forteller at hele 18 utstillere har meldt seg på til helgas messe.

Mye forskjellig

Det blir alt mulig å få kjøpt. Alt fra strikketøy til nisser, barneklær, smykker, bakst og syltetøy. Og helt sikkert masse annet også.
– Vi har påmelding fra Finland, mye fra Sør-Varanger og også fra rundt om i østfylket. Her blir det mange fine julegaver, lokker Liv Thrane og legger til at det jo også er mulig å kjøpe bakst for selv å kose seg med i adventstiden.
Og ikke minst er det sjans til å spise årets første juletallerken.
– Og den første smaker kanskje aller best....

Julestemning

Det er Øvre Neiden Vel i samarbeid med hotellet i Neiden som arrangerer julemessa som altså er først ut i Sør-Varanger.
– Torill Sivertsen og jeg har dratt i gang galskapen i år. I fjor var det messe på Fjellstua, men i år passet ikke det. Og vi ville gjerne at folk skal komme hit og se hvor fint vi har det i Neiden. Her er mange lag og foreninger, vi mangler litt yngre krefter. Men mulighetene er her. Alle er hjertelig velkomne, om de tar turen ens ærend hit eller om de tar en tur innom på vei til eller fra Finland – eller til eller fra hytta. De skal få julestemning med seg på kjøpet, lover Liv Thrane.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no