9. des
BARNEHÅP: Intensivsykepleierne Anette Herstad og Tove Merete Grønnli satser på å få i gang et barne-BEST-team i nær fremtid.
 
Oppretter eget barne-team på sykehuset
Kirkenes-ansatte kurses i «Barne-Best».

Publisert: 16.nov.2015 12:14
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Kirkenes sykehus er i ferd med å lære opp et eget team, som skal ta imot svært syke barn når de kommer til sykehuset. Konseptet heter «Barne-BEST». BEST står for «bedre og systematisk teamtrening», og er et konsept utviklet av Stiftelsen BEST. Onsdag var det kurs om emnet på sykehuset, der alle de involverte ble opplært i teamets rutiner.

– Barne-BEST finnes allerede i Hammerfest, og vi i Kirkenes kommer til å ha samme kompetanse her, forteller intensivsykepleier Tove Grønnli til SVA.

Aktiv- og hjemmevakt

Et Barne-BEST-team består av medisinske leger, anestesilege og sykepleiere i forskjellige profesjoner.
Alle i teamet er enten på aktiv vakt på sykehuset eller på hjemmevakt uansett, og det skal være mange nok i teamet til å dekke vaktene. Så denne ordningen krever ikke noen ekstra ressurser av sykehuset.
Planen er at alle i teamet skal ha en ekstra caller på seg, som brukes i tilfelle det kommer inn et barn med alvorlig sykdom eller alvorlige akutte skader.

– Da innkalles alle i teamet som er på vakt. Intensivsykepleier, mottakssykepleier og turnuslege er bestandig på vakt. Så innkalles anestesilege, medisinsk overlege og assistentlege, anestesilege og anestesisykepleier, sier Grønnli.

Samarbeid

Alle disse blir involvert i behandlingen av barnet. Men det er ikke snakk om å gå sammen i en klynge og gå i veien for hverandre. Det å jobbe som et team er nettopp det personellet ble kurset i onsdag.

– Alle har sin rolle, og vet hva de gjør. Kurset inkluderer både teori og egne øvelser på dette, sier intensivsykepleieren.
Det er heller ikke noen ukjent arbeidsform for helsepersonellet. Sykehuset har allerede liknende arbeidsmetoder når noen har hjertestans.
Det kan gå lang tid mellom hver gang det kommer inn et alvorlig sykt eller skadet barn på Kirkenes sykehus. Men det skjer, og da påpeker Grønnli at de må være klare.
– Jeg tror dette blir veldig bra, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no