14. okt
OPPSLUKT: Liv Jullum Kristoffersen ble skikkelig imponert over et av bildene.
 
Oppslukt av sommermaling
Liv Jullum Kristoffersen var ikke sikker på at hun ville få sett hele utstillingen, så oppslukt var hun av en enkelt sommerbildesamling. Onsdag hadde Dagfinn Gjerde galleriåpning.

Publisert: 14.sep.2013 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

«Landskaper og naturstudier» heter Dagfinn Gjerdes utstilling på Grenselandmuseet. Gjerde er erfaren både i kunstner- og musikkmiljøet. Dette er hans tredje utstilling, og maleriene hans høstet mange lovord fra de oppmøtte.

- Dette her falt jeg bare helt for. Så flott teknikk, strålte Liv Jullum Kristoffersen, idet hun så over en rekke sommermotiver satt sammen til ett stort bilde.

- Jeg synes det er flott at man har slik kvalitet lokalt, kommenterte hun, før hun fortsatte å studere sommerbildet.

- Jeg har ikke kommet meg rundt veggen ennå. Vi får se hvor langt jeg kommer.

Berit Nilsen, konstituert administrasjonsleder for museet, påpeker at museumsledelsen er opptatt av å vise frem lokale kunstnere på denne måten.

Gamle kjenninger

Isak Nordhus fikk seg en nostalgitripp da han kom til utstillingen.

- Familien og jeg kjenner han, og har truffet han på ferie, sa Isak. Men dette var første gang på en hel del år at han hadde sett Dagfinns kunst.

- Jeg så litt før da jeg var liten, så det ringer noen bjeller. Så langt er jeg veldig imponert. Jeg er veldig glad i vinterlandskap. Jeg liker spesielt det på enden der, viser Isak.

- Vinteren min årstid

Akkurat det bildet er et av favorittbildene til kunstneren selv. Bildet av en enkel, bar liten busk blant snøen er malt på motiv fra Sandnesdalen, som var et av Dagfinn Gjerdes første møter med naturen i Sør-Varanger.

- Jeg kom hit vinteren 1986, og da var det 30 minus ute. Men jeg dro på meg skiene, og det landskapet var det som møtte meg. Nå tør jeg å innrømme at det er vinteren som er min årstid, fortalte han.

En del av poenget med utstillingen var å vise spennet mellom sommer og vinter i Sør-Varanger. Derfor var sommer- og vinterbilder plassert side om side.

- Jeg har ikke klaska bildene tilfeldig opp, forsikret han.

Det var rundt 30 stykker til stede på galleriåpningen på Grenselandmuseet. Den unge lokalmusikeren Miika Ala-Leppilampi spilte en egen låt i løpet av åpningen. Han var en av folkene Dagfinn Gjerde har fått kontakt med i løpet av sitt arbeid på ungdomsklubben Basen og musikkmiljøet i Sør-Varanger generelt. Utstillingen skal stå til 3. november.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no