24. okt
GUTTER: I år har KIF med flere gutter i serien. Gutter 13 gleder seg til å komme i gang med kampene. Trener Sandra Nilsen (ytterst t.v) og Aurora Tønnessen (t.h). (Alle foto: Jørn Fossmo).
 
Oppsving i håndballen
Til helgen går startskuddet for håndballsesongen. - Rekrutteringen har vært betraktelig bedre de siste årene, sier en fornøyd leder Stine Isaksen Sandø i KIF håndball som også trener jenter 16 år. Klubben har elleve lag med i aldersbestemte klasser.

Publisert: 15.okt.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Jørn Fossmo

jorn@sva.no

Situasjonen var en helt annen for bare tre-fire år tilbake. Nå ser klubben at rekrutteringen har fått en oppsving. 120 spillere i alderen seks til 16 år legger beslag på 17 timer med trening inne i Fjellhallen hver uke.

- I fjor greidde vi ikke å få til guttelag tolv år, men det gjør vi i år. Mange gutter synes at håndball er vanskelig, men læringskurven er bratt blant annet på grunn av godt kamptilbud. Spillerne våre reiser langt (Vest-Finnmark) i tidlig alder. Noen foreldre er nok litt skeptisk, men ungene lærer seg å bli selvstendige og har det artig sammen. Det går som regel bra. Klubben ordner med felles måltid på borteturene, sier Isaksen Sandø.

Gode trenere

Mens guttene er i ferd med å avslutte, står 15 ivrige jenter født i 2005 klar til å trene på banen. Trenerne Tony Pedersen og Stein Tore Isaksen tar straks kommandoen og kjører i gang med å terpe teknikk som pasninger og finter og skudd.

Gode trenere og godt kamptilbud tror Isaksen Sandø er noe av årsakene til den økte rekrutteringen.

- Ungene syns det artig å reise bort og spille seriekamper og turneringer. Det skaper godt samhold. Hver januar arrangerer KIFs håndballgruppe den tradisjonsrike Nyttårsturneringen. Omkring 250 unger fra hele Finnmark deltar. Etter slike helger pleier det å strømme til flere som vil spille håndball. De har sett hvor morsomt våre håndballspillere kan ha det, mener Isaksen Sandø, som innleder håndballsesongen med busstur til Alta og Honningsvåg med lagene jenter 12, gutter 12, jenter 14 og jenter 16.

Koster

Leie av treningstid i hallene koster. 105 000 kroner må klubben ut med til trening i løpet av vinteren. I tillegg kommer leie av hall til kampavvikling på cirka 50 000 kroner. Økonomien blir en utfordring som følge av den økte rekrutteringen i håndballgruppa.

- Det koster oss omlag 200 000 kroner å frakte alle ungene rundt i Finnmark. Vi skal gjennomføre omkring 140 kamper fordelt på borte- og hjemmekamper i løpet av sesongen. Dette krever mye dugnadinnsats. Foreldrene er stort sett flinke til å stille opp på hjemmearrangementene. Men vi mangler dommere. Det blir stor belastning på de få dommerer vi har, sier håndballederen og håper at klubben også etter hvert greier å få sving på dommererekrutteringen.

Flott jentegjeng

Trenerne for jenter 11 år skryter av sine utøvere.

- De er en utrolig flott jentegjeng å ha med å gjøre. Jentene er svært treningsvillige og greie å ha med på turer. I år er gjengen blitt så stor at vi måtte dele dem opp i to årsklasser (elleve og tolv år), forteller Stein Tore Isaksen.

- Håndball er en vanskelig teknisk idrett, men vi ser stor framgang blant jentene. Det er artig. Så lenge jentene synes det er morsomt å spille håndball, er vi trenere fornøyd, sier han.

Første kamp i serien for elleveårslaget spilles i Vadsø neste helg.

I tillegg til god rekruttering har KIF håndball denne sesongen også lykkes med å få seniorlag på damesiden.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no