15. okt
Karin Danielsen (til venstre) og Ann Kristin Røssok Arnljot fra den lokale Soroptimistforeningen håper å samle inn mye penger til utdannelse av kvinner, på fredag. (Foto: Jørn Fossmo).
 
Orange Day - til bekjempelse av vold mot kvinner og jenter
25.november er Soroptimistforeningens internasjonale dag. Dagen kalles Orange Day og fokuserer på vold mot kvinner og jenter i verden.

Publisert: 24.nov.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Den lokale foreningen av Soroptimist Norge i Sør-Varanger håper at dagen vil innbringe dem penger som skal gå til utdannelse av jenter omkring i verden. Karin Danielsen og Ann Kristin Røssok Arnljot forteller at foreningens arbeid for kvinner er tuftet på FNs tusenårsmål. De vil rette søkelyset mot noen av de viktigste utfordringene i samfunnet vårt, nemlig å gi kvinner muligheter til utdannelse, gjøre kvinnen økonomisk selvstendig, gjøre slutt på all vold mot kvinner og sikre kvinner best mulige helsetjenester.

Utdanningsfond for kvinner

På Sorptimistforeningens egen internasjonale dag, fredag formiddag, vil de på Sentrum kafe selge produkter som nåleputer, kluter, glass med heklet trekk og sløyfer, alt i oransje farge.

- Pengene vi samler inn går til et utdanningsfond for kvinner. Jenter kan få økonomisk hjelp til utdanning og vil bli fulgt opp av den nasjonale Soroptimistforeningen. Vi ser at jenter som havner ut i prostitusjon oftere blir utsatt for vold. Å gi jenter muligheter til utdannelse og dermed også økonomisk uavhengighet, er en måte å forbebygge og beskytte dem mot vold. Det vil også være til det beste for barna, forteller hun.

På landsbasis har denne foreningen omlag 1800 medlemmer. Den lokale laget ble dannet i 1973.

Forbedre kvinners kår

Danielsen sier at foreningen har syslet med mange prosjekter gjennom årene. Blant annet nevner hun penger og utstyr de har bidratt med til sykehjemmet i Nikel, spesielt til fødeavdelingen i grensebyen. Dette samarbeidet førte til et varig og godt vennskap med Kirkenes sin naboby i øst.

Ifølge foreningens lover kan to fra hvert yrke bli medlem. Men Danielsen ser gjerne at interesserte, og særlig unge folk, tar kontakt.

- Vi driver ikke med religiøs eller politisk påvirkning. Vårt største mål er å jobbe for at all vold mot kvinner i verden elimineres innen 2030. På møtene våre invitereres også lokale fagfolk til å holde foredrag om ulike prosjekt og etater i lokalsamfunnet, opplyser Karin Danielsen og Ann Kristin Røssok Arnljot.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no