23. sep
Kirkenes ble byttet ut: Ordfører Rafaelsen reagerer på endringen. Arkivfoto.
 
Ordfører reagerer på Alta-forslag
Ordfører Rune Rafaelsen har sendt brev til justisdepartementet etter at Alta, og ikke Kirkenes, blir foreslått som kontorsted for Konfliktrådet i Finnmark.

Publisert: 05.jul.2018 06:31
Oppdatert: 05.jul.2018 06:34

Opprinnelig ble Kirkenes varslet som nytt kontorsted tidligere i vår. Rafaelsen viser til flere avisoppslag angående omorganiseringen av konfliktrådet i Finnmark.

– Som ordfører reagerer jeg på utviklingen i saken hvor anbefalingen til justisdepartementet er å legge konfliktrådet til Alta kommune, og ikke Sør-Varanger kommune, skriver han.

Rafaelsen påpeker viktigheten av nærhet til politiets nye hovedkvarter i fylket som er i Kirkenes.

– Etter nærpolitireformen er hovedsetet for Finnmark politidistrikt i Kirkenes i Sør-Varanger kommune. Jeg forventer at justisministeren i sin beslutning vektlegger de faglige begrunnelsen for flyttingen av konfliktrådet fra Vadsø kommune.

Jeg anser det som naturlig at man vektlegger konfliktrådets nærhet og samarbeid med Finnmark politidistrikts hovedsete, avslutter brevet til departementet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no