7. des
SLITT: Nedenfor Elvenesbrua ligger den nye vannledninga som gikk av 16. april og ble lagt på land av en nabo. Nå skal den endelig repareres.
 
Ordner endelig opp
Forsikringsselskapet If har nå bedt Kirkenes Bad og Kjøkken om å ordne vannledningen på Elvenes umiddelbart.

Publisert: 24.mai.2013 15:21
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Skadesenterlederleder Trond Anfinsen i If forsikring sier at de ikke vil frita seg selv helt for skyld når det gjelder den lange tiden det har tatt.

Kompensasjon

Torsdag tok Sør-Varanger Avis kontakt med If for å finne ut hvor saken stod. Fredag ble saken løst.
– Det har gått lang tid, det beklager vi, og har gitt ekteparet Sotkajærvi en kompensasjon for dette. Det er mulig det har vært noen misforståelser, men vi fikk kontakt med dem allerede 4. januar. Da ble vi enig om at de skulle innhente tilbud fra en rørlegger og komme tilbake til oss, men så hørte vi ikke noe. Hva som har skjedd i mellomtiden er noe uklart, men vi har hatt ny kontakt nå i begynnelsen av mai, og nå i dag er saken løst, sier Anfinsen.

Ikke fornøyd

Han vil ikke gå veldig i detaljer i saken, men antyder at de legger noe av skylden på Kirkenes Bad og Kjøkken.
– Vi skal jo ha betalt for det arbeidet vi gjør, og det vil nok Kirkenes Bad og Kjøkken måtte stå for, sier Anfinsen.
– Vi har fått beskjed fra If om å sette i gang, og de sier også at vi må se på muligheter for å forsterke røret, bekrefter Per Erik Thoresen i Kirkenes Bad og Kjøkken.

Varig løsning

Han beklager også at det har tatt lang tid å få vannet tilbake.
– Uten at jeg kjenner alle detaljene i saken, så vet jeg at det har vært mye kommunikasjon fram og tilbake mellom daglig leder Tor-Johnny Jensen og If. (Jensen er på ferie og har ikke vært mulig å kontakte, red. anm.) Det andre er at det er ei stor elv med mye is. Det er ikke mulig å gjøre noe der før all isen har gått, sier Thoresen.
Han legger til at de også er opptatt av å finne varige løsninger for ekteparet Sotkajærvi.
– Det er mange faktorer i bildet. De hadde ikke problemer med rørledningen i 25 år, men kanskje har noe på bunnen av elva forandret seg. Kanskje har vannføringen endret seg. Vi vil i alle fall gjøre så godt vi kan for at de skal bli fornøyd nå, sier Thoresen.

Les saken her

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no