23. okt
NORDNORSK: Oskars Amerika hadde norgespremiere forrige fredag. I Kirkenes kan du se den på onsdag. (Foto: Original Film)
 
Original nordnorsk på kino
«Oskars Amerika» er den første norske originalskrevne barnefilmen som ikke er basert på et kjent univers, på seks år.

Publisert: 31.mar.2017 06:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

- Oskars Amerika er en lokalt forankret nordnorsk film med universell og internasjonal appell, sier produsent Mona Steffensen i Original Film i Tromsø.

Vill plan

Filmen handler om 10 år gamle Oskar som drømmer om å ri over prærien sammen med moren sin. Rett før sommerferien forteller moren at hun må dra til Amerika, mens Oskar må bli igjen hos den gretne bestefaren sin. Heldigvis møter Oskar mannen Levi, som bor i skogen sammen med den nærsynte hesten sin. Sammen legger de en vill plan om å ro til Amerika for å finne Oskars mor.

Premiere

Oskars Amerika er filmet i naturskjønne omgivelser på Andøy og i Målselv våren og sommeren 2016, og hadde norsk offisiell premiere forrige fredag. Filmen er satt opp på kino i Kirkenes førstkommende onsdag.

- Jeg mener denne filmen bør sees av alle, det fortjener den. Jeg tror ikke noen vil bli skuffet, sier Mona Steffensen.

Skuespillerne

- Odin Eikre (12) fra Sortland spiller filmens hovedrolle Oskar. I tillegg har vi med oss Marie Blokhus, som spiller Oskars mamma Isabell, Jørgen Langhelle som spiller Oskars venn Levi og ikke minst Bjørn Sundquist som spiller Oskars bestefar Helmer, forteller Steffensen.

«Oskars Amerika er en av de fineste barnefilmene denne anmelderen har sett på lenge. Den behandler alvorlige temaer med omhu og humor», skrev anmelder i Aftenposten, May Synnøve Rogne.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no