8. des
REGIONRÅD: Leder i Vest-Finnmark regionråd Alf E. Jakobsen (til venstre), og leder i Øst-Finnmark regionråd Robert Jensen. (Foto: privat).
 
Øst og Vest vil samarbeide
Øst- og Vest-Finnmark regionråd ønsker et tettere samarbeid. Det ble klart etter et felles møte mellom ledelsen i regionrådene tirsdag 17. januar.

Publisert: 24.jan.2017 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

Samarbeidet vil ifølge en pressemelding først og fremst være av politisk art, men man utelukker ikke at man vil ha felles prosjekter mellom regionrådene.

Felles utfordringer

Alf E. Jakobsen er leder i Vest-Finnmark regionråd, og mener man har mange felles utfordringer som strekker seg over regionrådenes grenser. Han viser til da til fiskeri, og petroleumsnæringen, som nå også skal etablere seg i Øst-Finnmark.

- Vi i vest har erfaring med å tilrettelegge for petroleumsaktivitet, og dette er noe vi gjerne deler med de nye petroleumsområdene i øst, sier Jakobsen, som også er ordfører i petroleumskommunen Hammerfest.

Finnmark har vært igjennom et år, der politisk samarbeid har ført til gode resultater for fylket. Flyambulansesaken, arbeidet med Finnmark som eget politidistrikt, samt arbeidet med å beholde 110-sentralen og felles holdning til forvaltning av snøscooterløyper, er gode eksempler på dette. Rådene har også engasjert seg i arbeidet med å få økt forsyningssikkerhet til Finnmark gjennom å få en framført 420 kilovolts kraftlinje fra til Øst-Finnmark. En oppgave som vil være prioritert.?

Fortsette samarbeidet

Leder i Øst-Finnmark regionråd Robert Jensen er opptatt av dette samarbeidet også fortsetter i 2017.

- Vi fikk dessverre en påminnelse om sårbarheten vi har i fylket, da Berlevåg og Båtsfjord mistet all forbindelse med omverden etter et fiberkabelbrudd. Her må Finnmark stå sammen om å få nasjonale myndigheter og selskapene på banen for å forhindre at dette skjer igjen, sier leder i Øst-Finnmark regionråd Robert Jensen.

Øst- og Vest Finnmark regionrådsmedlemmer består av nesten alle kommunene i Finnmark. I dag er det kun Karasjok og Kautokeino som ikke er med i rådene. Disse to kommuner førsøker å lage et samarbeid i det som kalles Avjovarri Urfolksregion. Øst- og Vest-Finnmark regionråd har hvert sitt sekretariat med en ansatt. Man tror også et tettere samarbeid også vil gi positive effekter i det administrative samarbeidet. Dette er spennende og vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet, sier Raymond Robertsen og Bernt-Aksel Jensen som er daglig leder i henholdsvis Vest- og Øst Finnmark regionråd.

I første omgang vil man prøve å avholde et felles møte mellom regionrådene, men samarbeid om digital infrastruktur, og fiskeri- og havbruk er også aktuelt allerede inneværende år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no