18. okt
SPATAK: Daværende Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen ser styreleder Øystein Nilsen ta første spatak for Østsamisk museum i august 2007. Sametingspresident Aili Keskitalo iakttar det hele. (Arkivfoto).
 
Østsamisk museum åpner i juli
Etter flere år med rot og usikker framtid, llover ledelsen nå at Østsamisk museum skal åpne i juli neste år.

Publisert: 16.okt.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Det har ikke vært måte på problemer museet i Neiden har måttet gå igjennom de siste årene; byggetabber, konflikter mellom arkitekter, entrepenør-konkurser og klimaproblemer. Nå lover styreleder Steinar Pedersen i Tana og Varanger museumssiida at museet skal åpnes om ni måneder.

- Vi er i godt humør nå, og vi er mer optimistiske enn vi har vært noen gang tidligere i denne prosessen. Sånn det ligger an nå mener vi at vi kan si at Østsamisk museum åpner dørene i første halvdel av juli til neste år, sier styreleder Pedersen til Sagat.

Det er ikke første gang det loves at problemmuseet skal åpnes. Mange har uttalt at de ikke tror det før de ser det. Så får det vise seg at spådommen om åpning er korrekt denne gang.

Det var daværende Arbeids og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen som sammen med daværende styreleder Øystein Nilsen og sametingspresident Aili Keskitalo som tok første spatak i august 2007. Siden har det vært satt opp flere mulige åpningsdatoer. Dersom juli 2017 holder, så går det akkurat under ti år siden det første spataket. Ifølge ifinnmark vært fire statsråder som har hatt Øst-samisk museum på sitt bord.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no