19. okt
HVA NÅ: Det er utenriksminister Espen Barth Eide som har vært oppdragsgiver for utvalget. Nå er det opp til han å bestemme hva som skal skje videre med forslagene. (Arkivfoto)
 
Overleverer sluttrapport
Utenriksminister Espen Barth Eide mottar i formiddag Nordområdeutvalgets sluttrapport i Harstad.

Publisert: 14.aug.2013 09:48
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Nordområdeutvalget ble nedsatt av UD i april 2010 som et rådgivende utvalg for verdiskaping og næringsutvikling i nordområdene. I november 2010 leverte utvalget en rapport som innspill i arbeidet med stortingsmeldingen om nordområdene. Utvalgets mandat ble i april 2011 forlenget fram til sommeren 2013. Hensikten med den nye mandatperioden var å bidra til gjennomføringen av regjeringens nordområdepolitikk ved å fungere som pådriver for utvalgte tiltak i nordområdemeldingen.

Utvalget har vært ledet av Hans Olav Karde. Han vil overlevere sin sluttrapport til utenriksminister Espen Barth Eide i Harstad sammen med øvrige utvalgsmedlemmer som Marit Helene Pedersen, nestleder i utvalget og regiondirektør i NHO Finnmark, Jørgen Bratting, prosjektleder Kunnskapsparken Nord, Kjersti Markusson, rektor, Liland skole, Evenes, Kari Jæger, doktorgradsstipendiat, Universitetet i Tromsø - Norges Arktiske Universitet, Finnmarksfakultetet og Arne O. Holm, sekretær for utvalget.

Trond Haukanes fra Kirkenes har også sittet i utvalget.

 

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no