13. des
NM-KLARE: Torfinn Johansen og Nina Fredriksen fra Kirkenes Motorklubb kjører med sine scootere under NM og håper både på at mange lokale kjørere deltar og masse publikum. Foto: Jørn Fossmo
 
Overtok skuterdrag-NM på kort varsel
Kirkenes motorklubb har overtatt arrangementet av NM i Snowdrag etter at det ble avlyst sørpå for noen uker siden grunnet snømangel. Lørdag braker det løs på Førstevannet.

Publisert: 16.mar.2017 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

- Da vi fikk forespørsel om vi ville ta over arrangementet, takket vi ja, selv om vi visste det ville bli knapp med tid for å forberede mesterskapet. Nå er vi så heldige å ha fått noen sponsorer. Uten dem hadde vi nok gått med underskudd, forteller Torfinn Johansen i Kirkenes Motorklubb.

Lokale kjørere

Han ønsker at mange lokale kjørere melder seg på Norgesmesterskapet. Det er to år siden det sist ble arrangert et slikt stevne på Førstevannet. Arrangørene oppfordrer foreldrene til å la de barna (over fem år) kjøre med sine miniscootere i pausene. For å delta i konkurransen må en være over tolv år. Disse kan kjøre i klassen 600 luft. På klubbens facebooksiden kan en melde seg på, eller ta kontakt dersom de har noen spørsmål.

Foreløpig er påmeldingen av kjørere sørfra noe beskjeden, men noen kommer. Årsaken til beskjedenheten er nok den lange avstanden og kort tidsfrist. De fleste deltakerne er fra Finnmark og Troms.

- Hadde vi hatt bedre tid til å planlegge dette mesterskapet, ville det nok ha kommet flere kjørere sørfra. Likevel håper vi på omkring 40 deltakere og at masse publikum stiller opp, sier han og kona Nina Fredriksen. Begge to er påmeldt i NM, henholdsvis i klasse 800 Stock og Trail 800 (turmaskin).

Klart for NM

Johansen opplyser at tråkkemaskinen er i gang med klargjøring av banen på Førstevannet. Mye mannskap skal til for å gjennomføre arrangementet som startere, mekanikere, banemannskap, folk i kafeen, speaker og mer. Nina sier at familien og venner er flinke med å stille opp på så kort varsel. Det meste er dugnad, men tilstedeværelse av lege og ambulanse koster litt.

Arrangørene har fått låne den lille hytta til Jeger- og fiskerforeningen. Der vil det bli servert kafe og kaker. Fra tribunen på hytta kan får en god oversikt over kjøringen.

Og stor fart må en nok regne med det vil bli. Som kjent kan kjørere i TopFuel-klassen oppnå en fart på over 200 kilometer i timen i løpet av strekningen på 201 meter.

- Det meste av forberedelser er i gang. Nå håper vi bare på godt vær, sier de.

Det skal konlurreres i følgende klasser: 800 Stock, Pro Stoc,Top Fuel, Trail Unlimited (Snowdrag, 16-99) .600 Luft Stock Ungdom (Snowdrag, 12-16) Trail 1000 (Snowdrag, 16-99, Trail 800 (Snowdrag, 16-99).

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no