18. nov
REIN: Hemming Sotkajærvi kjører tømmer med rein i Ruskebukta. Et av bildene som blir presentert under Steinar Wikans foredrag på Svanhovd torsdag. (Begge foto: privat).
 
Øvre Pasvik - naturens og kulturens møtested
NIBIO Svanhovd arrangerer torsdag et åpent foredrag med Steinar Wikan i regi av Besøkssenteret for Øvre Pasvik nasjonalpark.

Publisert: 01.mar.2017 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Denne gangen skal vi også tilbake i tid og skal få lære mer om den spesielle grense- og bosetningshistorien i Øvre Pasvik. Steinar Wikan har en unik kunnskap om de lokale forholdene, menneskene som bodde her og har mange spennende bilder som han vil vise frem i dette foredraget.

Bosettingshistorie

Vaggatem og resten av Øvre Pasvik har aldri vært tett befolket, men området har en meget interessant bosetningshistorie. Steinar Wikan vil presentere noen av menneskene som har levd her og fortelle om deres samkvem over landegrensene. Dette er ment som en fortsettelse fra tidligere foredrag holdt på Markdagene på Svanhovd i 2015 og 2016, men denne gangen vil foredraget i større grad være fokusert omkring de skriftende grenseforholdene i området. Det er ingen forutsetning å ha hørt de andre foredragene for å kunne komme på dette nye og spennende foredraget om Øvre Pasvik som naturens og kulturens møtested.

Middag

Det åpne foredraget arrangeres på Besøkssenteret for Øvre Pasvik nasjonalpark på NIBIO Svanhovd torsdag kveld. I forkant av foredraget serverer konferansesentret dagens middag fra bufet. Dagens meny er braisert svinenakke og urtebakt steinbit. Salg av dessert, kaffe og kaker. Konferansesenteret oppfordrer til forhåndsbestilling av bord.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no