8. des
TREDJEPREMIE: Øystein Nilsen (til høyre) får tredjepremien av juryformann Eirik Dahlin etter en svært jevn Arktisk kokk i Tromsø sist onsdag.
 
Øystein Nilsen treer i Arktisk kokk
Øystein Nilsen, opprinnelig fra Kirkenes, ble nummer tre i den prestisjetunge konkurransen «Arktisk kokk» i Tromsø onsdag.

Publisert: 19.sep.2013 14:18
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Det er trettende gang konkurransen i regi av Arktisk Meny/NHO og Reiseliv Nord-Norge. Danske Nicklas Buus Nielsen fra restaurant De 4 Roser i Tromsø vant gullet på hjemmebane denne gang.
– Det var sinnsykt høyt og jevnt nivå, erklærte juryformann Eirik Dahlin.

Seks poeng bak

Sølvet gikk til Kristoffer Myrvoll fra Smak i Bodø. På tredjeplass kom Øystein Nilsen fra Kirkenes og Hurtigruten. Han kom seks poeng (av hundre) bak vinneren og var ifølge dommerne jevnt god på alt. Nilsen fikk med seg 5000 kroner i en matfaglig reise og en kniv.
Seks unge kokker fra hele Nord-Norge konkurrerte om den gjeve tittelen Arktisk kokk under arrangementet Reiseliv i Nord. Oppgaven var å komponere enn treretters meny med hovedråvarene ishavsrøye, lammelår og ripsbær. I år var det 22 påmeldte til konkurransen.
– Dette er virkelig kremen av nordnorske kokketalent, sier prosjektleder Jørn-Erik Johnsen i NHO Reiseliv Nord-Norge.

Hårfint

Øystein Nilsen ble ferdigutdannet kokk ved Kirkenes videregående skole i 2001 og har siden det vært bosatt i Oslo. I halvannet år har han vært ansatt ved hurtigruteskipet Finnmarken, der han stortrives. Her jobber han 22 dager på og 22 dager av.
– Det var skikkelig «close». Jeg var jo med i konkurransen for å vinne, men er jo fornøyd med tredjeplassen også, sier Nilsen.
Han sier at det var småting som gjorde at han ikke vant, men ønsker ikke å utdype dette nærmere.
De seks finalekokkene hadde seks timer på seg til å lage en tre-retters middag serveringsklar til åtte personer. Nilsen innrømmer at det ikke var helt lett.
– Det var jo vanskelig. Det var nok å gjøre. Vi skulle være ferdig 14,25 og det klarte jeg, sier Øystein.
Han skryter av utdanningen han fikk på Hesseng.
– Kokkelinjen ved Kirkenes videregående skole holder et svært høyt nivå. Jeg lærte masse, sier han.
"Til Kirkenes
Nå er han tilbake i Oslo. 5. oktober mønstrer han på Finnmarken igjen. 11. oktober ankrer han opp noen timer i hjembyen Kirkenes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no