7. des
HJEMVENDT: Også i år blir det hjemvendt-møte for borteboere på Ritz. (Arkivfoto: Tor Sandø).
 
På sjarmoffensiv for borteboere
Speeddating skal lokke studentene hjem til Sør-Varanger.

Publisert: 22.des.2014 22:03
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Det såkalte hjemvendt-arrangementet har blitt arrangert av Kirkenes Næringshage, kommunen og Barentsinstituttet siden i mange år, og det gjentas i romjula eller rettere sagt, 29. desember.

Viktig arbeid

Harald Sørensen fra Allmenn kultur i Sør-Varanger kommune skal være møteleder sammen med Svein Helge Orheim. Han mener dette er et viktig rekrutteringsarbeid for regionen.

- Dette arrangementet er jo ment for Sør-Varangerværinger som er borte for å ta utdanning. Her får vi muligheten til å orientere om hva som skjer i næringslivet akkurat nå, påpeker han. Samtidig er det også viktig for dem som arrangører. Da de også får innspill fra deltakerne om hva de kan gjøre for å legge til rette.

- Det sosiale er også en viktig del. Her kan man møte gamle klassekamerater og vi kjøper inn litt pizza og slikt. Vi bruker å ha mellom 25 og 40 stykker på dette arrangementet, tilføyer han.

Bli kjent

Nytt av året er at det også skal arrangeres speed-dating mellom lokale bedrifter og deltakerne på møtet. Her kan de få snakke med blant andre Kirkenes sykehus og NAVI. Det blir også innlegg av kirkenesværingen Ingrid Valan som jobber i Pikene på broen. Hun skal fortelle hvordan det er å jobbe i kulturbedrift i Kirkenes. På programmet står også Frode Stålsett, som skal fortelle om Årets bedrift, og banksjef Liv Jullum Kristoffersen skal fortelle om DNBs ungdomssatsing. Også varaordfører, Tove Alstadsæter vil være til stede for å ønske velkommen hjem. Som en ekstra gulrot trekkes det ut reise og opphold til Kirkeneskonferansen som går av stabelen i februar.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no