25. aug
Illustrasjonsfoto: Ole-Tommy Pedersen.
 
Pågrep mannen etter politisøket i natt: - Viktig for oss å ta vare på han
Både Garnisonen og politiet satt inn store styrker for å finne personen.

Publisert: 15.mai.2019 09:20
Oppdatert: 15.mai.2019 09:35

Tirsdag satt politiet og garnisonen inn store styrker for å finne personen etter grensa mellom Norge og Russland.

Onsdag kunne politiet fortelle at de fant mannen kl 02.00 natt til onsdag og hadde pågrepet han.

- Politiet har i natt søkt etter en person i området rundt Storskog og grenseområdet mot Russland. Politiet ønsket å komme i kontakt med personen da han var i en tilstand som gjorde at politiet fryktet at han ikke kunne ta vare på seg selv ute, eller på annen måte skulle  komme til skade, skriver de i en pressemelding.  

Stabssjef Tarjei Sirma Tellefsen hos Finnmark politidistrikt sier det var viktig for dem å finne mannen og få klarhet i om han hadde krysset grensa til Russland. 

- Vår bekymring var om han kunne ta vare på seg selv. Han ble formelt pågrepet for at vi skulle få klaring i om han hadde krysset grensa eller ikke. Vi var bekymret for mannens helse, og hadde derfor et behov for å få tak i han. Det er kaldt og vått ute, derfor satte vi i gang søket, sier Tellefsen til SVA.

Politiet fikk bistand fra forsvarets mannskaper fra grensejegerbataljonen i søket. Det var store mannskaper fra politi og forsvar som leitet etter mannen, samt forsvarets hundepatrulje.

- Vi er en grensekommune og grensevaktene er politiet vårt på grensa, de deltok også i søket av mannen, sier stabssjefen og legger til:

- Vår bekymring var at dette gjaldt en mann som er syk, og for oss var det viktig å ta vare på han og finne han raskest mulig.

Politiet vil verne om mannen og sier de ikke vil gi ut ytterlige informasjon om søket eller om personen. 

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no