20. okt
GLASSKÅR: Dørene hadde blitt midlertidig reparert og de skadede bilene fjernet da SVA var innom området søndag formiddag, men det lå fremdeles glass på bakken.
 
Påtalemyndighetene vurderer varetekt
Oppdatert: Mann har tilstått innbrudd og bilskading.

Publisert: 20.apr.2014 03:42
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

En kraftig beruset mann ble pågrepet og satt i arrest etter at han hadde brutt seg inn i både bedriftslokalene i Storgata 6 og flere biler utenfor natt til søndag. Søndag ettermiddag fikk politiet i Sør-Varanger avhørt mannen, som viste seg å være fra Estland.

- Mannen har erkjent forholdene. Foreløpig skal vi holde ham i arresten til i morgen, og påtalemyndighetene skal vurdere om de skal be om varetekt, forteller operasjonsleder Svein Erik Jacobsen.

Grunnen til at påtalemyndighetene vurderer varetektsfengsling er tosidig, ifølge Jacobsen: Skadene mannen har forårsaket har veldig høyt omfang, der politiet mener det kan komme på en halv million kroner, grovt anslått. Og siden mannen bor innenfor Schengen-området, kan han flykte fra Norge tross at politiet har beslaglagt passet hans.

Pågripelsen fant sted klokken 02:45, ifølge politiet. Innen den tid hadde mannen rukket å gjøre et voldsomt skadeverk.

- Det er omfattende skader på inventar og kontorrekvisita i bygget. Det er også innvendige og utvendige skader på fire biler utenfor, som vi mener er firmabiler, sier operasjonsleder Jacobsen. Både knuste ruter, riper, bulker og interiørskader er synlig på bilene.

- Han har prøvd å tyvkople bilene ved å kortslutte ledninger, konstaterer operasjonslederen.

Mannen var såpass ruset natt til søndag at politiet opprinnelig ikke klarte å få tak på identiteten hans. Han hadde heller ikke identifikasjonspapirer av noe slag på seg. Det mysteriet er nå oppklart.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no