18. nov
SKADEVERK: Det er til nå ikke kjent hva som er motivet bak tilgrisingen, om det er misfornøyde kunder som står bak eller om det er tilfeldig skadeverk.
 
Paintball-skudd mot konsulatet
Natt til mandag ble inngangspartiet til Russlands generalkonsulat tilgriset av maling.

Publisert: 03.sep.2013 17:06
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

– Eiendom tilhørende Den russiske føderasjonen er skadet, og det er alvorlig, kommenterer Artjom Rajevskij. Han er konsulent hos Russlands generalkonsulat i Kirkenes.
Generalkonsulatet varslet mandag formiddag det norske politiet om hendelsen.
På fortauet foran konsulatet, opp langs veggene og foran inngangsdøren er det skutt mange ganger med paintballmarkører. Disse markørene skyter ut små malingskuler.

Ulike tolkninger

Rajevskij sier at det kan være ulike motiv bak et slik «angrep». Det kan tolkes som at en ikke har respekt for Den russiske føderasjonens eiendom og derfor vil angripe den.
– Eller det kan tolkes som en spøk eller et spill. Men uansett er dette alvorlig og vi har derfor bedt politiet om hjelp.
Konsulatet sa de også vil ta kontakt med Sør-Varanger kommune som er vertskommunen.

Etterforskes

Etterforskningsleder i Øst-Finnmark politidistrikt, Torstein Pettersen, sier politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser. Saken blir nå etterforsket utifra at det har foregått fornærmende atferd mot annen stats bygning. I tillegg sees forholdet også på som ordinært skadeverk.
Som det norske generalkonsulatet i Murmansk, blir det russiske generalkonsulatet i Kirkenes tidvis kritisert på grunn av type service som gis. Det har blant annet kommet frem i flere facebook-kommentarer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no