23. okt
VARMT: Engangsgrillen kan fort antenne tørr vegetasjon om man er uforsiktig. Illustrasjonsfoto: Newswire
 
Pass på grillen – nå er det tørt i terrenget
Det er grillvær uten like de neste dagene, men brannvesenet ber deg være forsiktig. Skogbrannfaren melder seg nemlig mer og mer etter hvert som det blir varmere.

Publisert: 18.jul.2018 16:10
Oppdatert: 19.jul.2018 09:36

– I forrige uke kjørte jeg mellom Nikel og Zapoljarnij, og da så jeg en kraftig brann. Det har ikke blitt noe våtere i terrenget siden da, sier utrykningsleder Ruben Jenssen i brannvesenet i Sør- Varanger.

Nå som det går mot nye varmerekorder rundt om i landet, melder skogbrannfaren seg. Værmeldinga på Yr.no beregner skogbrannfare ut fra temperatur, luftfuktighet og mer til. Der meldes det om fare for skogbrann torsdag 19. juli, og stor skogbrannfare fredag 20. juli.

Jenssen minner om det generelle bålforbudet som gjelder fra 15. april til 15. september. Og om folk vil grille, ber han om forsiktighet.

– Vis forsiktighet med alt av åpen ild. Det er heldigvis ikke så ille i terrenget som sørpå, men det gjelder å ta hensyn, sier han.

Så langt kjenner ikke Jenssen til noen branner i terrenget denne sommeren.

Det har imidlertid vært en hel del branner i bygg og biler så langt i år. Senest onsdag brant det i en bil ved Storfjellet. Der etterslukket brannvesenet, etter at folk på stedet selv hadde slukket det verste. Både Intersport og Sportshjørne har brent ned, og det har vært flere husbranner og en båtbrann.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no