11. des
ÅPNING: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) sto for åpningen av Pasvik grensestasjon tirsdag.
 
Pasvik grensestasjon åpnet
Litt over klokken 13 tirsdag erklærte forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) Pasvik grensestasjon for åpnet.

Publisert: 17.jun.2014 15:59
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

Soldatene flyttet inn i den nye grensestasjonen allerede for en måned siden. Tirsdag var det klart for omvisning og åpning for inviterte gjester fra blant annet Forsvaret, Forsvarsbygg og Sør-Varanger kommune.

Den nye grensestasjonen har plass til 92 soldater, 18 befal og tre hundeekvipasjer.

Byggingen av stasjonen startet i 2012 og er nå klar til operativ drift. Prosjektkostnadene har vært på cirka 133 millioner kroner.

- Seks stasjoner blir med tiden til to. Her er den ene stasjonen klar. Den andre, på Storskog, vil stå klart i 2016. Det er helt klart at dette er blitt et symbolbygg som står perfekt til landskapet og naturen rundt. Med dette praktbygget så styrker vi vår forsvarsevne ved grensa, sa Eriksen Søreide og klippet snora.

Grensevaktsjef Jan Erik Haug fikk overrakt gaver i form av bilder både fra Grensekommissæren og politiet. Ordfører Cecilie Hansen i Sør-Varanger kommune gratulerte også med bygget, men kunne ikke ha med noen gave.

- Alle har vel hørt på radio i dag at vi egentlig skulle hatt 25 millioner kroner på konto, men har bare 16 000. Da fant jeg det ikke riktig å ha med en gave. Det jeg kan gi er en forsikring om at kommunen vil fortsette å verdsette Forsvarets tilstedeværelse her, sa Hansen.

Les mer om åpningen av Pasvik grensestasjon i torsdagsavisa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no