8. des
UTFORDRING: Frid Ulvang og Reidun Karlsen i Varanger Trekkhundklubb er ute for å finne flere sponsorer og rekruttere nye medlemmer.
 
Pasvik Trail blir et større løft i år
Etter at Varanger Trekkhundklubb i fjor ble delt mellom nord- og sørsida av Varangerfjorden har medlemstallet blitt atskillig mindre. Dermed blir det tøffere å arrangere Pasvik Trail.

Publisert: 17.jan.2017 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

Tidligere var det bare en klubb i øst, og det var Sør-Varanger Trekkhundklubb. Etterhvert som flere og flere hundekjørere utenfor kommunen meldte seg inn, skiftet klubben navn til Varanger Trekkhundklubb. Nå har interessen blitt så stor på nordsida at medlemmer gikk ut og dannet N70 Trekkhundklubb.

Færre medlemmer

- Det var en helt naturlig ting, og vi skiltes som venner, ler Frid Ulvang i Varanger Trekkhundklubb.

- Det er jo bra at det gror i hundesporten, Landbruksskolen i Tana har jo fått hundekjørerlinje, som første videregående skole i landet, mens vi har folkehøyskolen, sier Reidun Karlsen.

- Så arrangerer de Bergebyløpet og vi Pasvik Trail. Men vi er bare rundt 30 medlemmer igjen i klubben, så det sier seg selv at det blir et litt større løft for oss å arrangere løpet i mars, sier Ulvang.

Derfor er klubben nå både ute på sponsorjakt og etter flere medlemmer.

- Vi vet at det er mange som driver med hund som ikke har organisert seg i noen klubb, men som både kjører to-spann, fire-spann og snørekjøring. Vi tar gjerne imot flere medlemmer i klubben, sier hun.

Utgifter

30. mars braker det løs på Svanhovd, og i fjor var det første gang Pasvik Trail hadde både start og mål på samme sted i Pasvik.

- Evalueringa etter fjorårets renn viste at alle var veldig fornøyd med den ordninga. Derfor tror vi på enda flere påmeldte i år, sier Reidun Karlsen.

I fjor var det 48 som deltok i løpet, litt over 50 hadde meldt seg på. Påmeldingsavgiften er viktig for klubben.

- Hvis vi har 60 deltakere går vi i null, alt over gir overskudd. Bankett, lyd og speaktertjeneste koster penger, og ikke minst løypekjøring. Derfor tar vi nå en runde i byen og prøver å få sponsorer. Og det er fullt mulig for hvem som helst å støtte oss med noen kroner, smiler Karlsen.

- Men det har blitt vanskeligere, legger Frid Inger Ulvang til.

- Mange har sluttet å gi langtidskontrakter og bedrifter sponser mindre enn de gjorde før. Vi merker at situasjonen i Sør-Varanger har forandret seg litt, folk er nok litt mer forsiktige enn før, sier hun.

Små og store

Klubben vil fortsette med å holde hele arrangementet på Svanhovd. Der vil de også arrangere marked med lokale produsenter på lørdag formiddag, og de vil selvsagt også arrrangere det populære barneløpet, der de opp til elleve år kan få prøve seg.

- Det er det eneste større løpet i Norge som også har barneløp, og det er vi litt stolte av. Ungene elsker det, sier Reidun Karlsen. Men det ventes også store kjørere til trailen.

Arnt Ole Skjerve, som vant startkontingent i premie da han ble førstemann til Ellentjern under Finnmarksløpet i fjor, har allerede meldt seg på. Han ble til slutt nummer tre i Finnmarksløpet.

- Og så har vi jo Dag Torulf Olsen fra Hammerfest som har vært medlem hos oss siden han gikk på Folkehøyskolen. Han har kjørt Finnmarksløpet flere ganger og kjørte Iditarod i fjor. Vet ikke om han kommer, men håper det, sier Karlsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no