7. des
AKSJONERTE: Kurt Wikan og Magnus Berg i aksjonsgruppa for ny fylkesvei 885 i fjor sommer. Fylkeskommunen har hørt på aksjonistene og bevilget 73,5 millioner til veiutbedring.
 
Pasvik var ikke glemt
– Innboksen min er full av spørsmål om asfaltering av 885, sier Kurt Wikan. – Vi har overhode ikke glemt veien til Pasvik, sier hovedutvalgsleder Remi Strand i Finnmark fylkeskommune.

Publisert: 11.jun.2015 13:52
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Selv om RV885, som Kurt Wikan har kalt «Norges dårligste vei», ikke stod på asfalteringslista som ble presentert av Vegvesenet tirsdag, betyr det ikke at den ikke blir asfaltert.

Les også: Nesten 17 kilometer asfalt legges i sommer

Får litt asfalt

– Vi fortsetter med det utbedringsarbeidet vi begynte på i Pasvik i fjor. Dersom vi rekker det i år, med anbud og alt, vil det bli asfaltert, sa seksjonsleder i Vegvesenet Tor Inge Hellander, til SVA.
– Likevel har mange blitt urolig siden Pasvik ikke stod på lista, sier Kurt Wikan.

– Derfor har jeg undersøkt dette litt. Arbeidet er ute på anbud som en pakke som ett firma vil få. Det er satt av ni millioner til veiunderlaget, en million til grøfting og to millioner til asfaltering. Det betyr at vi kan få litt asfalt allerede i år. Vi vet jo at to millioner kroner betyr to kilometer asfalt, men det er i alle fall bedre enn ingenting, sier Wikan.

Senterpartipolitikeren stod i mai i fjor i spissen for å få satt fokus på «Pasvikveien» med severdighetskiltet «Norges dårligste vei».

73,5 millioner

Også fylkeskommunen er ute og beroliger de som er bekymret etter Vegvesenets og fylkeskommunens orientering om asfaltering i Finnmark.
– Finnmark fylkeskommune skal bruke 73,5 millioner på veien i Pasvik i årene framover, sier hovedutvalgsleder for kultur og samferdsel Remi Strand.

Årsaken til at Pasvik ikke var med i oversikten som ble sendt ut, er at det i den store sammenheng er lite asfalt som skal legges her i år, men Strand understreker at det totalt sett gjøres et stort løft for Pasvik.

– I fylkeskommunens handlingsprogram for fylkesveger er det totalt i perioden 2015-18 vedtatt å bruke 73,5 millioner kroner i Pasvik, sier Strand.

Starter i sommer

I år skal det brukes 12,2 millioner kroner, og årets utbedring starter ved innkjøringa til gruva og fortsetter ned mot Brattli. I tillegg til asfaltering, er det satt av midler til utbedring av selve veien samt grøfting, sier Strand.
Anbudsåpning er satt til slutten av juni, og årets arbeid skal være ferdigstilt i høst.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no