23. okt
LASSOEKSPERT: Henrik Salangi Paulsen er sju år gammel. Og en kløpper til å kaste lasso.
 
Pent og pyntelig Kaos
Same-Kaos fredag kveld ble av det pene og pyntelige slaget. Og nesten helt blottet for kofter.

Publisert: 10.feb.2014 15:41
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Arrangørene hadde fått litt pes i dagene før Same-kaos i Barentshallen fordi de lokket med gratis inngang for de som hadde på seg kofter. Det hele endte med at de 500 som var innom hallen i de ni timene kaoset varte kom inn gratis.
– Vi er utrolig godt fornøyd med oppslutningen, sier Dagfinn Gjerde i Sør-Varanger kommune.

Gode intensjoner

Ifølge arrangørene hadde de de beste intensjonene med å lokke med gratis inngang til årets same-Kaos i Barentshallen.
– Vi innså at det ble feil. Det riktigste var at det blir lik betaling for alle. Så får vi håpe det var det debatten rundt denne saken handlet om i dagene før arrangementet. Det var mye som ble skrevet på nett i dagene før. Det gikk som vi frykter. Det er de voksne som skriver, men ungene leser vel nett de også. Leit, synes vi. Så får vi se på hva en slik debatt medfører. I Sør-Varanger har imidlertid samene veldig greit til hverdags. Vi merker ikke til et eventuelt samehat. Slike dager fører til at vi får fram det samiske og gjennom blant annet joikeprosjektet får vi også fram det samiske i hverdagen, sier Mariann Wollmann Magga, som var med i arrangementskomiteen for Samiske dager.

God oppslutning

Wollmann Magga er godt fornøyd med oppslutningen om dagene.
– Vi har hatt et fantastisk variert program og hatt masse besøkende på alle arrangementene, både på reinkappkjøringen og kofte-motemoloen, sier Wollmann Magga. Under same-kaoset på Barentshallens grønne kunstgress hadde hennes reinbeitedistrikt ansvaret for avviklingen av lassokastingen.
Her var det flere unge jenter og gutter som imponerte. En av dem var sju år gamle Henrik Salangi Paulsen. Han har lært å kaste lasso av læreren sin.
– Han heter Terje og er veldig interessert i å kaste lasso, sier Henrik.

Hårfint

Samekaoset gikk sin gang. Noen sparket fotball, andre kastet lasso, noen spilte bortennis, mens andre trakk seg litt tilbake i kafeen med brusen sin, godteriet sitt og favorittspillet sitt på mobiltelefonen. Andre ville ha litt mer fart og spenning og kastet seg i gang med et høylytt paintball, som fortsatt slår bra an blant ungdommene.
Fra scenen ble det underholdt med både sang og dans. Design- og håndverksklassen ved Kirkenes skole holdt et veldig bra hårshow som mange ville ha med seg.
Den musikalske delen av kaoset ble ivaretatt av den populære rappegruppa Ess i ermet fra Drammen (med Silje Marlen Kristiansen fra Bjørnevatn) og samenes egen rapper, Slincraze, alias Nils Rune Utsi fra Kautokeino. Begge de musikalske innslagene hadde – til tross for den gode oppslutningen – litt problemer med å få ungdommen til å strømme til scenekanten.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no