19. okt
STÅR PÅ: Preben Andre står på og håver inn fra fjorden.
 
Perfekt miks i Grasbakken
Robert Dahls vals i C-moll blander seg med lyden av måseskrik, vafler som steikes og gledesrop over fiskelykke og loddpremier.

Publisert: 17.jul.2013 16:20
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

Og inderlig latter blir det når kjærringbærerne legger avgårde i hinderløypa. Med andre ord en perfekt blanding når Sørsiden bygdelag sist lørdag inviterte til fiskefestival på Grasbakken.
Preben Andre fra Bjørnevatn var en av de 88 fiskerne som testet fiskelykken både fra land og vann lørdag.
Han var med i første pulje ut i båt, og tok neste økt fra bryggekanten.
– Jeg fisker med en helt blank sluk, avslører han om hemmeligheten bak at den ene fine fisken etter den andre dras opp.
– Men her ser du den bestemora mi dro opp. Det er en fullvoksen dame altså, men se på den lille fisken her, smiler han og kunne ikke vært mer fornøyd med opplegget til Sørsiden Bygdelag.

Bæra lokker

Sørsiden Bygdelag har gjort det til tradisjon å arrangere fiskefestival om sommeren, det skjedde lørdag for 12. gang.
– De kommer fra Tana, Vadsø, Nesseby og Kirkenes. Og så kommer det søringer som er på ferie her, forteller Ann Jorid Henriksen som holdt styr på påmeldingene lørdag.
Bygdelaget mener det kunne vært litt mer folk, men i år er det sånn at bæra også lokker på myrene og konkurrerer med fisket.
– Men bær kan det bli i tre uker til, spår Johan Beddari som hadde tatt med seg trekkspillet og skapte koselig festivalstemning.
Fisket er et samtale-emne, og bæra selvsagt.
– Det er en guds lykke at det ikke er varmt fremdeles. For moltebæra trenger at det er kaldere for å modnes. Om det er for varmt, så rekker de ikke å vokse nok, forklarer Beddari og lar flere stykker av pasvikværingen Robert Dahl låte ut over sommerfjorden. Flere av dem fra heftet til Matti Ylitepsa.

Bugnende

Ryktene om en fin festival i Nesseby, og spesielt om et bugnende flott kakebord som medlemmene har med seg til festivalen, har gått foran laget.
– Det vi driver mest med er dugnad i alle himmelretninger, smiler Ann Jorid Henriksen. For laget har et eget hus, og da er det mye som skal ordnes.
Bygdelaget inviterer gjerne folk til å komme til bygda flere ganger. For eksempel for å teste ut turen til Gressvannet. Dit er det cirka tre kilometer fra sletta, løypen er merket og vel fremme er det både bålplass, sittegruppe og bok å skrive seg inn i. Ved slutten av sesongen trekkes det premier.
Loddtrekning med flotte premier var det også lørdag, og ikke minst premiering av fiskerne.
Nytt av året var kjerringbæring som ble god underholdning for både deltakere og tilskuere. Tilsammen en fin miks av en dag, et stykke sommer-Norge der en utrolig dugnadsvilje og innsats legges ned for å skape gode ferieminner for de besøkende.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no