22. nov
 
Person kan ha tatt seg over Pasvik-elva fra russisk side
Alle kjøretøy i området kontrolleres.

Publisert: 03.okt.2015 22:17
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

Ved 20-tiden lørdag kveld gjorde personell fra Forsvaret observasjoner av at "noe" krysset grensa over elva fra russisk til norsk side mellom Rødsand og Svanvik. På grunn av mørket er det usikkert om dette "noe" er en eller flere personer, eller noe annet.

Politiet i Øst-Finnmark opplyser at det er satt i gang flere tiltak. Forsvaret har gjort sine disposisjoner, og det er satt opp veisperring slik at alle kjøretøy på vei ut av området kontrolleres. Politiet påpeker at det er tøffe forhold i elva og det er kaldt. Det er derfor også hentet inn ambulanse til stedet.

Det er bare kjent et fåtall eksempler på at personer har tatt seg inn fra Russland til Sør-Varanger og dermed Schengen via terrenget de siste årene. For mer enn tiår siden kom en unggutt fra Tatsjikstan vandrende inn over fjellet til Jarfjord. I de senere år har en person fra Nord-Afrika druknet i forsøket på å komme seg over elva. Det ble da ikke opplyst hvordan personen hadde kommet seg gjennom det russiske sperregjerdet og sikkerhetsopplegget.

Totalt 61 asylsøkere har i løpet av lørdagen kommet inn til Norge via Storskog.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no